Fotografija: Foto: Tea Cimaš/ CROPIX (ilustracija)
Foto: Tea Cimaš/ CROPIX (ilustracija)

Bacio pepeljaru na policu s čašama, razvaljivao vrata kafića i šutirao stolice po terasi

Prilikom privođenja odbijao je naredbe policijskih službenika, vrijeđao ih i omalovažavao, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile, kažu u policijiMladić od 29 godina završio je u Općoj bolnici Bjelovar nakon što je jučer oko 22 sata pijan pravio nered u kafiću u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Bjelovaru.

Policija je izvijestila kako je 29-godišnjak prvo bacio pepeljaru u staklenu policu s čašama, zbog čega se više čaša razbilo. Nakon toga je počeo vikati i galamiti na goste.

Oštetio okvire

- Kako bi 29-godišnjaka smirio, prišao mu je 23-godišnjak koji ga je izgurao izvan objekta. Zatim je 29-godišnjak rukama i nogama udarao po ulaznim vratima ugostiteljskog objekta te je na vratima oštetio metalne okvire. Potom je udarao stolice na vanjskoj terasi ugostiteljskog objekta, uslijed čega je jedan stolac oštetio - kažu u policiji i dodaju kako je mladić prilikom privođenja odbijao naredbe policijskih službenika, vrijeđao ih i omalovažavao, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

Priveden je u prostorije policije gdje je alkotestiranjem  utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,35 g./kg. Budući da se prilikom pokušaja razvaljivanja vrata kafića i šutanja stolica ozlijedio, nakon liječničkog pregleda zadržan je u Općoj bolnici Bjelovar.

Šteta još nije poznata

Protiv njega zbog počinjenih prekršaja iz članka 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

- Vezano za nastala oštećenja na ugostiteljskom objektu, odgovorna osoba se nije mogla izjasniti o visini nastale štete te je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona - kažu u policiji.