Fotografija: 
Foto: Damir Krajac/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Damir Krajac/CROPIX (Ilustracija)

AKCIJA USKOKA Uhićeno više desetaka osoba iz nekoliko županija zbog namještanja dozvola za lov

Sumnja se da su osumnjičeni uz novčane naknade ili bez njih od nadležnih tijela ishodili dozvole za lov navodeći neistinite podatkePolicijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, javlja Jutarnji list

Privedeno više desetaka osoba

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, tijekom jutra više desetaka osoba privedeno je zbog sumnji da su sudjelovali u namještanju dozvola za lov. Riječ je o sličnom slučaju poput onog kada su se izdavale lažne covid potvrde.

Kako doznaju, sumnja se da su osumnjičeni ili uz novčane naknade ili bez njih od nadležnih tijela ishodili dozvole za lov navodeći neistinite podatke, a nadležne osobe u zamjenu za mito ili bez njega im izdavale te dozvole.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!