Fotografija: Bude li potrebe ukupna iznos potpora može i povećati, kaže Hrebak/ Foto: MojPortal
Galerija
Bude li potrebe ukupna iznos potpora može i povećati, kaže Hrebak/ Foto: MojPortal

Za razvoj turizma Grad Bjelovar, TZ Bilogora-Bjelovar i okolne općine osigurali 70 tisuća eura

Lani smo sufinancirali više od 30 objekata. Još uvijek ne znamo koliko će se novih korisnika javiti, ali interesa ima. Bude li potrebe možemo povećati iznos za dodatnih 30 tisuća eura, kaže HrebakTuristička zajednica Bilogora - Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom i okolnim općinama i ove godine raspisat će javni poziv za potpore u turizmu. Podsjetimo, prošle godine na raspolaganju je bilo nešto više od milijun kuna, dok je za ovu godinu predviđen duplo manji iznos.

Iznos može biti i veći

- Lani smo sufinancirali više od 30 objekata. Još uvijek ne možemo znati koliko će se novih korisnika javiti, ali zainteresiranih ima. Vjerujem da će planirani iznos od 70 tisuća eura biti dovoljan, a bude li potrebe možemo rebalansom to i povećati za dodatnih 30 tisuća eura, poručio je Hrebak te se zahvalio općinama Rovišće, Kapela, Zrinski Topolovac, Veliko Trojstvo, Šandrovac, Velika Pisanica, Severin i Nova Rača, koje uz TZ Bilogora - Bjelovar sudjeluju u ovoj priči.

Dario Hrebak i Ana Kelek/ Foto: MojPortal
Dario Hrebak i Ana Kelek/ Foto: MojPortal

Kako kaže, cilj je obogatiti turističku ponudu na bjelovarskom području, odnosno povećati smještajne kapacitete, kao i poticati otvaranje luksuznih kuća za odmor, kušaonice i ostalo.

Prema riječima Ane Kelek, direktorice TZ Bilogora-Bjelovar danas na ovom području djeluju 12 luksuznih kuća za odmor i 14 apartmana, a svi su, dodaje, visoke kategorije.

130 novih ležajeva

- Puno toga se promijenilo u godinu dana. Sada imamo oko 130 novih ležajeva na području naše turističke zajednice. Ljudi su prepoznali da im ovaj oblik turizma može biti dodatna djelatnost, pored ostalog kazala je Kelek, dodavši da iznajmljivači međusobno nisi konkurencija, već si međusobno pomažu.

Javni poziv predstavljen je u Kući za odmor Trlababaland/ Foto: MojPortal
Javni poziv predstavljen je u Kući za odmor Trlababaland/ Foto: MojPortal

Inače, predstavljanje novog javnog poziva održanu je u Kući za odmor „Trlababaland“ koja je u vlasništvu Dubravka Čačije, a koji je također prošle godine dobio sredstva putem ovog natječaja. 

Recimo i to da je javni poziv raspisan danas, a detalje možete pronaći OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku