Fotografija: Županijsko natjecanje u informatici
Županijsko natjecanje u informatici

Županijsko natjecanje informatičara: Evo koji su učenici u BBŽ-u najbolji u programiranju

Osim brojnih medalja učenici su briljirali i u kategoriji "Razvoj softvera", a rad čazmanskih učenika predložen je kao najboljiŽupanijsko natjecanje iz Informatike za osnovne i srednje škole održano je 1.ožujka 2024. u IV. osnovnoj školi Bjelovar i Tehničkoj školi u Bjelovaru.

Nakon Školskog natjecanja na Županijsko natjecanje se plasiralo oko 100 učenika. Samo natjecanje je podijeljeno po kategorijama i to Algoritmi, Osnove informatike, Digitalne kompetencije i Osnove informatike, te Razvoj softvera, posebno za osnovne i srednje škole.

Brojne kategorije

U kategoriji "Algoritmi", korištenjem programskog jezika LOGO briljirao je Karlo Cibolka, učenik petog razreda, kojem je mentor bio Goran Jarčov, baš kao i drugoplasiranom Dominik Polančecu (5. razred) te Marinu Bakiću (6. razred). 

U programskom jeziku Python najbolje se snašao učenik petog razreda Lukas Horvat, pod mentorstvom Ane Toth, ali prvo je mjesto podijelio s Rafaelom Zemanom, učenikom sedmog razreda pod stručnim vodstvom Branka Raičkovića. Na drugom mjestu bio je učenik sedmog razreda Ivan Tutić, čiji je mentor bio Hrvoja Novačić, a na trećem njegov vršnjak Patrik Balja. Od srednjoškolaca najbolje je rezultate ostvario Lovro Zednik čiji je mentor bio Krunoslav Kulhavi.

U kategoriji "Digitalne kompetencije" opet je briljirao Lukas Horvat, dok su se na ostalim mjestima našli drugi Vito BIškup kojeg je mentorirala Danijela Biškup te Vanja Bodegraja pod vodstvom Nikoline Jevrić. To su rezultati samo za peti razred osnovne škole, a u starijoj kategoriji, učenici šestog razreda također su pokazali zavidno znanje. 

Na prvom je mjestu Vivien Holubek, uz mentoricu Ivanu Herout. Slijedi Toma Meštrović pod vodstvom Mateje Petrović te Vinko Vitković kojeg je mentorirala Danije Erceg. 

Predložen rad grupe učenika

U kategoriji Osnove informatike prvo mjesto osvojio je Adrian Turbić uz mentoricu Ivanu Vorel Herout, drugo Rigo Dejanović pod vodstvom Nikoline Jevrić, a treće Matija Peranović. 

Među osmašima najbolji je rezultat postigao Ivan Klarić kojeg je mentorirala Danijela Barukčić, dok je mentorica Ivana Vorel Herout vodila drugplasiranog Alekseja Lukića i trećeplasiranu Lanu Lukić. 

Među gimnazijalsima najbolji je bio Ivan Soldan, čija je mentorica bila Željka Brdar, a na drugom se mjestu našao Patrik Šinko pod stručnim vodsrvom Ivane Milašin. Treće mjesto pripalo je Lari Sić, uz mentorstvo Daria Vidića. Prirodno-matematičke gimnazije pomnose se prvim mjestom Irme Miličević, koju je vodio Dario Vidić kao i drugoplasiranog Mislava Beljana. Mihaela Kelava mentorirala je trećeplasiranog Leopolda Lončara. 

Srednje strukovne škole takošer su se natjecale, Borna Mišetić bio je prvi uz mentporicu Eminu Grmić koja je vodila i drugoplasiranog Antonia Vodopiju. Na trećem je mjestu bio Lovro Zednik uz mentora Krunoslava Kulhavija. U kategoriji "Razvoj softvera" predložen je rad grupe učenika pod naslovom „Čazmanci“ mentorice Željke Dijanić

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!