Fotografija: Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs/Foto: BBŽ
Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs/Foto: BBŽ

Županijski stožer: Od ponedjeljka se u škole vraćaju samo učenici nižih razreda te maturanti

Županija dobila 19 prijava za nastalu štetu na školama prilikom razornog potresa. Veća oštećenja zabilježena su jedino na zgradi Područne škole ŠandrovacStožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije prihvatio je preporuku Ministarstva znanosti i obrazova te donio odluku da od ponedjeljka, kada počinje  drugo polugodište, u školske klupe sjednu samo učenici nižih razreda osnovnih škola te maturanti.

- Svi ostali učenici nastavu će pratiti na daljinu, a donesena odluka vrijedi do kraja siječnja. U školama će se održavati jednosmjenska nastava, a takvoj situaciji prilagođen je i organizirani prijevoz učenika - rekao je župan Damir Bajs. 

Dodao je i to da je Županija dobila 19 prijava za nastalu štetu na školama prilikom razornog potresa. Kako kaže, veća oštećenja zabilježena su jedino na zgradi Područne škole Šandrovac.

- Ova škola svakako je na redu za energetsku obnovu, stoga smo poduzeli potrebne radnje da škola statički ojača i tako postane sigurna za učenike - zaključio je župan Bajs.