Fotografija: Duhan i kamilica tradicija su u obitelji/Foto: BBŽ
Galerija
Duhan i kamilica tradicija su u obitelji/Foto: BBŽ

Županijski pročelnik Tomšić obišao mladog poljoprivrednika koji uzgaja kamilicu i duhan

Poljoprivrednik iz Ribnjačke Hrvoje Bokan podnio je Zahtjev za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta za Mjeru 10. iz Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednostiVELIKA PISANICA - Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, zaštitu okoliša i ruralni razvoj Boris Tomšić potpisao je jutros ugovor s poljoprivrednikom Hrvojem Bokanom s područja općine Velika Pisanica, iz naselja Ribnjačka, inače dugogodišnjim korisnikom županijskih potpornih mjera, koji je podnio Zahtjev za potporu za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta, a u okviru županijskog Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pročelnik za poljoprivredu obišao je imanje mladog poljoprivrednika/Foto: BBŽ
Pročelnik za poljoprivredu obišao je imanje mladog poljoprivrednika/Foto: BBŽ

Kreditiranje sjetve

Navedeni Javni poziv sadrži 15 bespovratnih potpornih mjera namijenjenih poljoprivrednim proizvođačima na koji se do sada javilo 37 poljoprivrednika. Također, u tijeku su i županijske mjere za kreditiranje proljetne sjetve i stočarske proizvodnje.

Potpis ugovora između BBŽ i mladog poljoprivrednika/Foto: BBŽ
Potpis ugovora između BBŽ i mladog poljoprivrednika/Foto: BBŽ

Mladi poljoprivrednik Hrvoje Bokan bavi se uzgojem duhana i kamilice, a ove godine je podnio Zahtjev za Mjeru 10. iz Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Bjelovarsko-bilogorske županije u 2021. godini.

Obitelj Bokan ima i plasteničku proizvodnju/Foto: BBŽ
Obitelj Bokan ima i plasteničku proizvodnju/Foto: BBŽ

Okrupnjavanje zemljišta

Navedena mjera se odnosi na potporu za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta, putem koje Županija dodjeljuje poljoprivrednicima sa područja BBŽ potporu za kupovinu i okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta sa ciljem povećanja količine poljoprivrednog zemljišta, a iznos potpore je 2.500,00 kuna po hektaru za kupljeno zemljište.