Fotografija: Prošlogodišnji dobitnici priznanja/Foto: BBŽ
Prošlogodišnji dobitnici priznanja/Foto: BBŽ

Županijska priznanja u petak će primiti 18 zaslužnih građana i kolektiva, evo tko će ih sve dobiti

Na svečanoj sjednici bit će dodijeljene 13 plaketa Tihomir Trnski, četiri Povelje i jedna Medalja Bjelovarsko-bilogorske županijeNa svečanoj sjednici Županijske skupštine koja će se u povodu Dana Bjelovarsko-bilogorske županije održati ovoga petka, najzaslužnijim pojedincima i kolektivima bit će uručena županijska priznanja.

Priznanje kolega

Najviše županijsko priznanje, Medalju Bjelovarsko-bilogorske županije, koja se dodjeljuje građanima i pravnim osobama koje su svojim radom i djelovanjem te demokratskim usmjerenjem pridonijeli promicanju i ugledu Bjelovarsko-bilogorske županije, ove će godine dobiti poznati bjelovarski liječnik, specijalist otorinolaringologije dr. Ivan Cikoja. Za to priznanje ga je prijavio njegov bivši kolektiv, kolege iz bjelovarske Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić“, predvođene ravnateljicom Sanelom Grbaš Bratković.

Na svečanoj sjednici bit će dodijeljene i četiri Povelje Bjelovarsko-bilogorske županije, koje su rezervirane za one koji su postigli naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života od značaja za BBŽ. Primit će ih Udruga hrvatskih ratnih veterana i domobranstva „Hrvatski domobran“ iz Garešnice, umirovljena bjelovarska pedijatrica Dubravka Višić, dr. med. specijalist pedijatar, preč. mons. Ivan Ptiček te Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije.

Plaketa Tihomir Trnski

Za izuzetne rezultate na obrazovnom, kulturnom, sportskom i drugim područjima  kulturnog života županije zaslužnima će biti dodijeljena Plaketa Tihomir Trnski. Ove godine primit će je Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, Češke besede iz Dežanovca, Gornjeg Daruvara te Velikih i Malih Zdenaca, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, Damir Horvat, Hrvatsko planinarsko društvo Bilogora Bjelovar, Medicinska škola Bjelovar, Branka Novković, KUD “Sloga” Miklouš, Nogometni klub “Garić” Garešnica, Tehnička škola Bjelovar i Edim Muratović.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!