Fotografija: Ukupno je potpisan 21 novi ugovor/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Ukupno je potpisan 21 novi ugovor/ Foto: Deni Marčinković

Županija stipendira 21 novog studenta. "Do kraja mjeseca isplatit ćemo sve zaostatke"

Stipendija mi puno znači, jer nisam dobila dom pa roditelji moraju plaćati stan, što je u ovo vrijeme doista skupo, kaže studentica Ema Tuković.- Nakon provedenog natječaja pravo na stipendiju ostvario je 21 student, među kojima je sedam studenata medicine. Njihova stipendija povećana je za dvije tisuće, odnosno sada iznosi tri tisuće kuna, što je bilo i moje predizborno obećanje. Poznato je da cijela država ima problem nedostatka liječnika, pa tako i naša županija, pored ostalog kazao je župan Marko Marušić uoči današnjeg potpisivanja studentskih stipendija.

Stipendije su potpisali studenti i njihovi roditelji/ Foto: Deni Marčinković
Stipendije su potpisali studenti i njihovi roditelji/ Foto: Deni Marčinković

Nadalje, potpisano je i pet aneksa ugovora sa studentima medicine viših godina studija, budući da i oni ostvaruju pravo na povećanje stipendije. 

Isplata zaostataka

- Ugovore potpisujemo tek sada jer smo morali napraviti izmijeniti pravilnik. Unatoč tomu, nitko od studenata neće biti zakinut, dapače, stipendije će biti isplaćene retroaktivno. Konkretno, do kraja ovog mjeseca izvršit ćemo isplatu stipendija za posljednjih šest mjeseci. Čestitam svim studentima koji su ostvarili pravo na stipendije te im želim puno uspjeha u daljnjem školovanju, istaknuo je Marušić.

Marko Marušić i Andrea Prugovečki Klepac/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić i Andrea Prugovečki Klepac/ Foto: Deni Marčinković

Jedna od današnjih potpisnica ugovora je i Ena Tuković, studentica prve godine medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Medicinskom veleučilištu u Zagrebu.

Vrijedna pomoć

- Stipendija mi puno znači, jer nisam dobila dom pa roditelji moraju plaćati stan, što je u ovo vrijeme doista skupo. Zahvaljujem se Županiji na ovoj pomoći, kazala je Ena.

Ena Tuković/ Foto: Deni Marčinković
Ena Tuković/ Foto: Deni Marčinković

Na sličnom tragu bio je i Borna Emić, student šeste godine medicine.

- Cijene sve više rastu i svaka pomoć je dobrodošla. Nadalje, imamo sve više prakse po okolnim bolnicama, tako da će trebati novca i za gorivo. Imao sam stipendiju i prijašnjih godinu, ali u iznosu od 1000 kuna. Nakon fakulteta vjerojatno se vraćam u Bjelovar, jer pretpostavljam da će u novoj bolnici trebati liječnika, zaključio je Borna. 

Borna Emić/ Foto: Deni Marčinković
Borna Emić/ Foto: Deni Marčinković