Fotografija: Županija je poslala pripadnike HGSS-a u Petrinju/Foto: Robert Fajt/CROPIX
Županija je poslala pripadnike HGSS-a u Petrinju/Foto: Robert Fajt/CROPIX

Županija Petrinji u pomoć poslala HGSS-ovce, a Sisku 15 vatrogasaca

U pomoć najpotrebitijima i najpogođenijima, gradu Petrinji, otišlo je 20 pripadnika HGSS-a Ispostave Bjelovar, kao i i 15-ak vatrogasaca koji otišli u SisakJak potres od 6,3 prema Richteru koji je danas teško pogodio područje Petrinje i Siska osjetio se i na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Prema riječima župana Damira Bajsa, na području naše županije, srećom, nisu zabilježene veće štete.

- Prema izjavama dežurnih službi nema ozlijeđenih na području naše županije, ali postoji manja materijalna šteta. U pomoć najpotrebitijima i najpogođenijima, gradu Petrinji, otišlo je 20 pripadnika HGSS-a Ispostave Bjelovar. Također, 15-ak vatrogasaca s više vozila otišlo je u Sisak - istaknuo je župan Bajs.

Također, župan je pozvao sve koji mogu svojim prilozima pomoći stradalim građanima Siska i Petrinje te je najavio da će isto učiniti i Bjelovarsko-bilogorska županija.

- U tijeku sutrašnjeg dana, iz sredstava tekuće pričuve proračuna Županije, uplatit ćemo novčani iznos prema Gradu Petrinji i Gradu Sisku - zaključio je župan Damir Bajs.

Podsjetimo, svi koji žele pomoći donacijom prehrambenih i higijenskih potrepština, mogu to učiniti do 21 sat u Crvenom križu u Bjelovaru, u Ulici 108. Puka 1, kao i u Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskog u Ivanovčanskoj 4.