Fotografija: Župan Marušić poželio je učenicima sretan put i lijep provod/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Župan Marušić poželio je učenicima sretan put i lijep provod/ Foto: Deni Marčinković

Županija osigurala ljetovanje za 68 učenika. Prvu grupu ispratio župan Marušić

Posebno me veseli kada su djeca u pitanju. Unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazi županijski proračun, za ovakve stvari naprosto sredstava mora biti, poručio je županBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić jutros je s Autobusnog kolodvora Bjelovar ispratio učenike županijskih osnovnih škola na tradicionalno besplatno ljetovanje u Tkon, na otoku Pašmanu. Riječ je o prvoj skupini djece, točnije 31 učeniku, koji će na ljetovanju  provesti sedam dana, od 14. do 21.srpnja.

U prvoj turi na Pašman se ukupno uputilo 31 učenik/ Foto: Deni Marčinković
U prvoj turi na Pašman se ukupno uputilo 31 učenik/ Foto: Deni Marčinković

Jedna od učenica prvog turnusa je i Mirta Fegeš iz Velikog Trojstva, koja je uoči polaska kazala da je vrlo uzbuđena.

- Dugo sam se spremala za današnji dan i uistinu mi ovo putovanje puno znači, jer ću se družiti s drugom djecom, a moći ćemo se i kupati, plivati i igrati se. Na moru sam već jednom bila s razredom i bilo je super, kazala je dvanaestogodišnja Mirta, kojoj je ovo prvi put da na more ide u aranžmanu županije.

Dubravka i Mirta Fegeš iz Velikog Trojstva/ Foto: Deni Marčinkoić
Dubravka i Mirta Fegeš iz Velikog Trojstva/ Foto: Deni Marčinkoić

Zadovoljstvo što će joj dijete provesti tjedan dana na moru nije krila ni Mirtina majka, Dubravka Fegeš.

 Pored djece zadovoljni i roditelji

- Ja sam možda i više uzbuđena od Mirte, jer je neću vidjeti tjedan dana. Proučavala sam sadržaj i vjerujem da će djeca uživati na Pašmanu. Organizirane su im razne igre, kvizovi, kupanje, sunčanje, općenito druženje s drugom djecom. Uistinu se zahvaljujem Županiji što su omogućili ovo ljetovanje, jer nisam sigurna da bi imali priliku dijete poslati na more na tako dugačak period, poručila je majka Dubravka.

Besplatno ljetovanje za učenike slabijeg imovinskog stanja Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Osnovnom školom Dežanovac, provodi već 23 godine.

Briga za najmlađe

- Kao što sam već puno puta najavljivao, svaki dobar županijski projekt ćemo nastaviti provoditi. Posebno me veseli kada su djeca u pitanju. Unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazi županijski proračun, za ovakve stvari naprosto sredstava mora biti. U prvom turnusu na ljetovanje je krenuo 31 učenik, dok će u drugoj turi, odmah po povratku prve grupe, na isto putovanje krenuti još 37 učenika. Znam da je nekim ovo čak i prvi odlazak na more, što cijeloj priči daje dodatnu vrijednost, između ostalog poručio je župan Marušić.

Župan Marušić ispratio je učenike na ljetovanje/ Foto: Deni Marčinković
Župan Marušić ispratio je učenike na ljetovanje/ Foto: Deni Marčinković

Za Ljetovanje ukupno 68 učenika iz proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije izdvojit će se 120 tisuća kuna. Pored škole plivanja, na Pašmanu će učenicima biti organizirane i razne sportsko-zabavne i edukativne aktivnosti. Jedna od voditeljica, koja će biti zadužena za djecu, je i profesorica u Osnovnoj školi Dežanovac Elena Petrušić.

- Kao i svake godine do sada, djeca će uživati u moru, a oni nisu plivači sada će imati priliku to naučiti. Osim samog druženja, u poslijepodnevnim satima uvijek su organizirane razne radionice i aktivnosti, tako da djecu očekuje puno zabave. U ovaj projekt uključena sam već nekoliko godina i dosita uživam biti dio ove lijepe priče, zaključila je profesorica Petrušić.

Elena Petrušić, profesorica u Osnovnoj školi Dežanovac, uoči putovanja učenicima je mjerila temperaturu/ Foto: Deni Marčinković
Elena Petrušić, profesorica u Osnovnoj školi Dežanovac, uoči putovanja učenicima je mjerila temperaturu/ Foto: Deni Marčinković