Fotografija: Župan Marko Marušić i predsjednik Udruge Tomislav Novosel/Foto: BBŽFoto: BBŽ
Galerija
Župan Marko Marušić i predsjednik Udruge Tomislav Novosel/Foto: BBŽFoto: BBŽ

Županija osigurala 13.272 eura Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar za novo kombi vozilo

"Ovo specijalno kombi vozilo opremljeno podiznom rampom omogućit će im lakše i sigurnije kretanje i prijevoz koji im je potreban", poručio je župan MarušićUdruga tjelesnih invalida Bjelovar pokrenula je akciju nabave novog kombi vozila s podiznom rampom u koju se uključila i Bjelovarsko-bilogorska županija. Župan Marko Marušić potpisao je ugovor o sufinanciranju s predsjednikom Udruge Tomislavom Novoselom i tom prigodom pojasnio detalje ugovora, javlja BBŽ.

Ispunjeno obećanje

- Udruga tjelesnih invalida Bjelovar prošle godine je uputila poziv da se uključimo u akciju i mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija smo se odazvali tom pozivu. Dosad smo već uplatili iznos od 5.304,46 eura, od čega dio u prošloj, a dio u ovoj godini. Danas potpisujemo ugovor za preostali iznos od 7.968,00 eura i time ćemo ispuniti ono što smo obećali, a to je da ćemo za novo vozilo osigurati iznos od 100.000 kuna, odnosno 13.272,46 eura – kazao je župan ističući da će novo vozilo zasigurno olakšati svakodnevni život osobama s invaliditetom.

Župan Marko Marušić i predsjednik Udruge Tomislav Novosel/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić i predsjednik Udruge Tomislav Novosel/Foto: BBŽ

- Ovo specijalno kombi vozilo opremljeno podiznom rampom omogućit će im lakše i sigurnije kretanje, odnosno prijevoz koji im je potreban – istaknuo je župan podsjetivši da je Županija prije dva tjedna potpisala i ugovor s HŽ putničkim prijevozom kojim se osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima s prebivalištem na području Bjelovarsko-bilogorske županije sufinancira kartu u visini od 50 posto za putovanja unutar RH.

Pomoć i za HGSS

- Vjerujem da smo time olakšali putovanja osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima omogućujući im veću mobilnost i neovisnost u svakodnevnom životu – kazao je župan.

Predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel zahvalivši županu na pomoći pojasnio je što im znači novo vozilo.

Župan Marko Marušić i predsjednik Udruge Tomislav Novosel potpisuju ugovor/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić i predsjednik Udruge Tomislav Novosel potpisuju ugovor/Foto: BBŽ

- Staro kombi vozilo ima već više od 500.000 pređenih kilometara i često se kvari te time znatno podiže troškove održavanja. Sretni smo da nam je Županija pomogla i vjerujemo da ćemo uskoro u cijelosti zatvoriti financijsku konstrukciju i potom krenuti u postupak nabave novog vozila – kazao je predsjednik Novosel.

Osim Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar Županija je prošli tjedan financijski pomogla i HGSS-u Stanici Bjelovar također za nabavu novog kombi vozila, a još ranije je pomogla u nabavi tri kombi vozila za potrebe OŠ Veliko Trojstvo, OŠ Berek i Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog Daruvar, javlja BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!