Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Županija donirala 6636 eura HGSS-ovoj stanici Bjelovar za nabavu novog kombi vozila

"Trenutno imamo šest vozila od kojih su neka već u takvom stanju da iziskuju velike troškove servisiranja i zato nam je novo vozilo prijeko potrebno", pojasnio je član HGSS-a Bojan BjelajacBjelovarsko-bilogorska županija odlučila je, cijeneći djelatnost koju obavljaju, a koja je od iznimnog značaja za društvenu zajednicu, pomoći Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanici Bjelovar u nabavi njima neophodnog novog kombi vozila. Ugovor o tekućoj pomoći vrijedan 6.636 eura potpisali su župan Marko Marušić i dopročelnica HGSS-a Stanice Bjelovar Branka Bakić, javlja BBŽ.

Župan Marko Marušić i dopročelnica HGSS-a Stanice Bjelovar Branka Bakić/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić i dopročelnica HGSS-a Stanice Bjelovar Branka Bakić/Foto: BBŽ

- Osim onog redovnog financiranja djelatnosti HGSS-a Stanice Bjelovar koje na godišnjoj razini iznosi 100.000 kuna, odnosno 13.273 eura, nakon sastanka s članovima HGSS-a gdje su izrazili potrebu za kombi vozilom, mi kao Županija odlučili smo se uključiti u tu akciju i pomoći u nabavi vozila s iznosom od 6.636 eura. Želim pohvaliti ekipu HGSS-a na svemu što rade i pomažu u svim nedaćama koje nam se događaju, a u kojima spašavaju ljudske živote i imovinu. Drago mi je da su uspjeli zaokružiti financijsku konstrukciju za nabavu vozila i na tome im čestitam. I naravno želim im što manje intervencija – rekao je župan nakon potpisivanja ugovora te zahvalivši još jednom članovima HGSS-a na svemu što čine obećao da će im Županija i ubuduće pomagati koliko god bude mogla.

Ugovor o tekućoj pomoći za nabavu vozila vrijedan je 6636 eura/Foto: BBŽ
Ugovor o tekućoj pomoći za nabavu vozila vrijedan je 6636 eura/Foto: BBŽ

Tom prigodom župan je najavio da će u nabavi kombi vozila Županija pomoći i Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar kojoj je već uplaćen dio sredstava, a ugovor o isplati preostalog dijela bit će potpisan idući tjedan. U ime HGSS-a Stanice Bjelovar o nabavi potrebnog kombi vozila i potpisanom ugovoru s Bjelovarsko-bilogorskom županijom govorio je glasnogovornik Bojan Bjelajac.

Članovi HGSS-a sa županom Marušićem/Foto: BBŽ
Članovi HGSS-a sa županom Marušićem/Foto: BBŽ

- Želim zahvaliti svim načelnicima i gradonačelnicima, a posebno Županiji što su nam odlučili pomoći u ovoj akciji nabave kombi vozila. Riječ je o vozilu marke Opel koje ćemo uskoro nabaviti, a koje nam je potrebno jer imamo jako puno akcija i vježbi ne samo na području županije nego i diljem Hrvatske. Stanica Bjelovar broji ukupno 33 člana i jako smo aktivni. Trenutno imamo šest vozila od kojih su neka već u takvom stanju da iziskuju velike troškove servisiranja i zato nam je novo vozilo prijeko potrebno – pojasnio je Bjelajac napominjući da vrijednost novog kombi vozila iznosi 44.000 tisuće eura. Još je dodao da su prikupili više od polovice potrebnog iznosa i da će to poslužiti za učešće dok će preostali dio otplatiti na lizing kroz nekoliko godina iz redovitih sredstava koja dobivaju za svoju djelatnost, javlja BBŽ.

Članovi HGSS-a sa županom Marušićem/Foto: BBŽ
Članovi HGSS-a sa županom Marušićem/Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!