Fotografija: Igor Andrović i Marko Marušić/ Foto: Matija Rođak
Igor Andrović i Marko Marušić/ Foto: Matija Rođak

Župani Andrović i Marušić: "Zajedničkim snagama zalagat ćemo se za izgradnju brze ceste"

Radovi prema Bjelovaru su u tijeku, nema poteškoća i zastoja. Vjerujem da ćemo u što skorijem roku zajedničkim snagama cijeli projekt i realizirati, kazao je MarušićŽupani Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije Marko Marušić i Igor Andrović, danas su u Virovitici održali radni sastanak, s ciljem poboljšanja suradnje dviju županija. 

Najvažnija tema bila je realizacija projekta brze ceste Zagreb - Vrbovec – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje za koju će župani, kako kažu, zajedničkim snagama i dalje nastojati da se što prije završi.

Razvoj gospodarstva

- Radovi prema Bjelovaru su u tijeku, nema poteškoća, nema zastoja i vjerujem da ćemo u što skorijem roku zajedničkim snagama cijeli projekt i realizirati. Brza cesta posebno je bitna za gospodarstvo gdje ćemo biti sigurno i konkurentniji i privlačniji investitorima kako u Bjelovarsko-bilogorskoj tako i u Virovitičko-podravskoj županiji, naglasio je Marko Marušić, a sličnog je stava i njegov kolega iz Virovitičko-podravske županije.

- Zajedničkim snagama i dalje ćemo nastojati da se ta cesta dovrši te da se nađu sredstva bilo to iz Europske unije, ili državnog proračuna, ali bitno je da obojica dajemo podršku tom projektu, istaknuo  je Igor Andrović.

Povezivanje sajmova

Spomenimo da su župani razgovarali i o projektima koji se odnose na razvoj gospodarstva i poljoprivrede te međusobne suradnje u tom pogledu, a koje do sada nije bilo. Razgovaralo se i o projektima sustava navodnjavanja, ali i jačoj i boljoj suradnji u povezivanju dvaju sajmova virovitičkog Viroexpa i Bjelovarskog sajma. Sastanak je bio prilika i za razmjenu iskustava oko cijepljenja stanovništva, jer cilj im je isti što veća procijepljenost stanovništva kako bi se što prije vratili normalnom načinu života.