Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Župan Marušić: Zbog svega što smo učinili u ove 3 godine, više nismo među najnerazvijenijima

Da je napredak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednje tri godine vidljiv naglasio je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, poručivši kako Hrvatska ulazi u najnapredniju fazu razvoja u povijestiPolaganjem vijenaca kod spomenika palim braniteljima, svetom misom i svečanom sjednicom Županijske skupštine danas je obilježen Dan Bjelovarsko-bilogorske županije. Čestitati važan datum stigli su brojni gosti, među kojima su bili i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, saborski zastupnici, predstavnici lokalne vlasti,  ustanova, institucija, gospodarstvenici i drugi.

Govoreći o tri godine svog mandata na čelu županije, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić istaknuo je kako su u tom razdoblju realizirani brojni projekti, od ulaganja u zdravstveni sustav, školstvo, prometnu infrastrukturu i druga područja.

Brži razvoj za sve

- Činimo sve što znamo i možemo kako bi ovoj županiji omogućili brži razvoj i našim građanima osigurali što bolje i kvalitetnije uvjete života i rada. I to je jedini pravi smisao svega ovoga što radimo. Na našu veliku sreću u tom svom nastojanju ne samo da nismo usamljeni, nego imamo veliki pomoć i potporu naše Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem. Svojim velikim postignućima i sjajnim rezultatima stvorili su ozračje u kojem na najbolji način možemo iskoristiti svoje potencijale – istaknuo je župan Marušić.

Župan Marko Marušić/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić/Foto: BBŽ

Svoje riječi župan je potkrijepio i konkretnim podacima.

- Zahvaljujući svemu onome što smo učinili u ove tri godine Bjelovarsko-bilogorska županija danas više nije među najnerazvijenijim županijama. Popeli smo se stepenicu više i to je najbolji pokazatelj da idemo u dobrom smjeru. U prilog toj tezi govore i pokazatelji o stanju nezaposlenosti, a još bolje o stanju zaposlenosti na području županije. U 2021. godini u našoj županiji u prosjeku je bilo 3.742 nezaposlene osobe, u prvih pet mjeseci ove godine ta brojka iznosi 2.691. Dakle više od tisuću osoba je manje u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Jednako ohrabrujuće zvuče i podaci o kretanju zaposlenosti. U lipnju 2021. prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje imali smo 32.185 osiguranih osoba, dakle zaposlenih, a u travnju ove godine, to su posljednji obrađeni podacima, imamo 33.185 osiguranih osoba, dakle tisuću više zaposlenih – rekao je Marušić.

Pohvale državnog vrha

Da je napredak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednje tri godine vidljiv naglasio je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, poručivši kako Hrvatska ulazi u najnapredniju fazu razvoja u povijesti. Podzemno skladište plina u Grubišnom Polju, garešnički Centar za posjetitelje Natura 2000, Veteranski centar u Daruvaru, samo su neki od velikih i važnih projekata koji potvrđuju da je Bjelovarsko-bilogorska županija itekako dio te priče.

Dan Županije čestitao je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković/Foto: BBŽ
Dan Županije čestitao je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković/Foto: BBŽ
U goste je stigao i ministar Ivan Anušić/Foto: BBŽ
U goste je stigao i ministar Ivan Anušić/Foto: BBŽ

Na dosadašnjim uspjesima županu Marušiću i njegovim suradnicima čestitao je i potpredsjednik Vlade RH te ministar obrane Ivan Anušić.

- Prvi mandat na vlasti rezerviran je za planiranje projekata i rješavanja zatečenih problema, u drugom mandatu postajemo jači, snažniji i vidljiviji. Uz sve projekte koje ste danas ovdje spomenuli, siguran sam da će Bjelovarsko-bilogorska županija imati pravi i jaki zamah u idućem mandatu. Ono što morate znati jest to da će vam Vlada RH  i dalje biti partner u svim projektima – istaknuo je ministar Anušić.

Najbolji od najboljih

Na svečanoj sjednicu Županijske skupštine podijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Ovogodišnji dobitnici županijskih priznanja/Foto: BBŽ
Ovogodišnji dobitnici županijskih priznanja/Foto: BBŽ

Najviše županijsko priznanje, Medalju BBŽ, primio je bjelovarski liječnik, specijalist otorinolaringologije dr. Ivan Cikoja. Povelju Bjelovarsko-bilogorske županije primili su Udruga hrvatskih ratnih veterana i domobranstva „Hrvatski domobran“ iz Garešnice, umirovljena bjelovarska pedijatrica Dubravka Višić, dr. med. specijalist pedijatar, preč. mons. Ivan Ptiček te Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije, dok su Plaketu Tihomir Trnski dobili Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, Češke besede iz Dežanovca, Gornjeg Daruvara te Velikih i Malih Zdenaca, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, Damir Horvat, Hrvatsko planinarsko društvo Bilogora Bjelovar, Medicinska škola Bjelovar, Branka Novković, KUD “Sloga” Miklouš, Nogometni klub “Garić” Garešnica, Tehnička škola Bjelovar i Edim Muratović.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Položeni su vijenci za stradale branitelje/Foto: BBŽ
Položeni su vijenci za stradale branitelje/Foto: BBŽ
Sveta misa održana je u katedrali svete Terezije Avilske/Foto: BBŽ
Sveta misa održana je u katedrali svete Terezije Avilske/Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!