Fotografija: Marušić ugostio nagrađene učitelje, stručne djelatnike i njihove ravnatelje/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Marušić ugostio nagrađene učitelje, stručne djelatnike i njihove ravnatelje/ Foto: Deni Marčinković

Župan Marušić ugostio nagrađene učitelje iz cijele BBŽ: "Naša djeca u dobrim su rukama"

"Svi imamo isti cilj, a to je pružiti djeci što kvalitetnije i dostupnije obrazovanje, kako bi ona u budućnosti postala nositelji i bitan faktor razvoja društva", naglasio je Marušić.Odgojno-obrazovne djelatnike iz cijele BBŽ koje je povodom Dana učitelja nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas je primio bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Iz BBŽ je nagrađeno 23 učitelja i stručna djelatnika/ Foto: Deni Marčinković
Iz BBŽ je nagrađeno 23 učitelja i stručna djelatnika/ Foto: Deni Marčinković

- Od srca čestitam svim nagrađenima. Ponosni smo na rad i trud svih nagrađenih učitelja, nastavnika i stručnih djelatnika. Potvrda Ministarstva zapravo je znak i signal da se u našim školama itekako dobro i kvalitetno radi. Biti nastavnik ili učitelj nije samo posao, već vrlo specifična djelatnost koja poseban značaj daje za cijelu zajednicu. Upravo oni oblikuju našu djecu koja su budućnost i svrha cijelog društva. Tim više je uloga i odgovornost učitelja još veća, poručio je nagrađenima župan Marušić.

Marko Marušić i Andrea Prugovečki Klepac/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić i Andrea Prugovečki Klepac/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da će se Županija i dalje truditi osigurati što bolje i kvalitetnije uvjete rada sukladno 21. stoljeću.

- Svi imamo isti cilj, a to je pružiti djeci što kvalitetnije i dostupnije obrazovanje, kako bi ona u budućnosti preuzela našu društvenu ulogu, odnosno da budu nositelji i bitan faktor razvoja tog društva. Još jednom čestitam svima i siguran sam da su naša djeca u dobrim rukama, naglasio je Marušić.

Pozvali sve nagrađene i njihove ravnatelje

Prema riječima resorne županijske pročelnice Andree Prugovečki Klepac, među 505 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika, čak 23 dolazi iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

- Iako nismo osnivači svih škola iz kojih dolaze nagrađeni djelatnici, pozvali smo sve, jer svi žive na području naše županije. Također, pozvali smo i sve ravnatelje, jer smatramo da oni zajedno s učiteljima i stručnim suradnicima tvore jedan uspješan tim, naglasila je Prugovečki Klepac.

Po prvi put pozvani su i ravnatelji svih škola/ Foto: Deni Marčinković
Po prvi put pozvani su i ravnatelji svih škola/ Foto: Deni Marčinković

Zahvalu županu na prijemu uputila je i voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola te ujedno ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar Nataša Vibiral.

Puno rada izvan okvira škole

- Bila sam članica državnog povjerenstva za ocjenjivanje i nagrađivanje stoga sam imala priliku vidjeti što se sve radi u cijeloj Hrvatskoj. Bilo da je riječ o osnovnim i srednjim školama ili učeničkim domovima, učitelji, nastavnici i ostali djelatnici doista ulažu jako puno truda da djecu motiviraju za natjecanja, Erasmus projekte, a tu je i rad s učenicima s teškoćama. Nadalje, učitelji su i voditelji raznih stručnih vijeća te članovi povjerenstava za kvalitetu, odnosno sudjeluju u svemu onome pravilnik predviđa. Ovo je prvi put da su pozvani i ravnatelji. Naime, nismo mi presudni za napredovanje i nagrađivanje učitelja, ali je definitivno puno lakše raditi ako imaju našu podršku. Vjerujem da su svi ravnatelji sretni i ponosni na svoje nagrađene učitelje, poručila je Vibiral. 

Nataša Vibiral/ Foto: Deni Marčinković
Nataša Vibiral/ Foto: Deni Marčinković

Veselje što su svim pozvani iskazala je i Nataša Ljubić Klemše, učiteljica razredne nastave u 1. OŠ Bjelovar, koja je nagradu Ministarstva primila svih pet godina koliko se ona i dodjeljuje.

- Zahvaljujem na pozivu. Zbilja ste nas ugodno iznenadili jer doista je lijepo na jednom mjestu vidjeti sve kolegice i kolege. Svi puno surađujemo i izvan okvira škola. Ponosni smo na naše nagrade, odnosno na činjenicu da smo prepoznati na razini države. Iako brojka 505 zvuči veliko, znamo koliko ima odgojno-obrazovnih radnika u sustavu, stoga možemo reći da smo prepoznatljivi, zaključila je Ljubić Klemše.

Nataša Ljubić Klemše nagrađena je svih pet godina/ Foto: Deni Marčinković
Nataša Ljubić Klemše nagrađena je svih pet godina/ Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!