Fotografija: Župan je obišao novoobnovljeni prostor/Foto: BBŽ
Galerija
Župan je obišao novoobnovljeni prostor/Foto: BBŽ

Župan Marušić u obnovljenoj dentalnoj ambulanti u Bulincu: "Radovi su teški 30 tisuća eura"

"Jedan od naših ciljeva je da i ove manje ambulante u kojima godinama nije ništa ulagano dovedemo u stanje što bolje funkcionalnosti", rekao je župan Marko MarušićBjelovarsko-bilogorska županija kontinuiranim ulaganjima nastoji poboljšati uvjete rada u svim djelatnostima, ispostavama i ambulantama Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije. Sukladno tome nedavno je dovršeno uređenje ordinacije dentalne medicine u Bulincu, javljaju iz BBŽ-a.

– Drago mi je da se nakon dugo godina obnovila ova ambulanta dentalne medicine ovdje u Bulincu i da su svi radovi vrijedni gotovo 30.000 eura obavljeni kako treba na radost zaposlenika, ali najvažnije i samih pacijenata. Jedan od naših ciljeva je da i ove manje ambulante u kojima godinama nije ništa ulagano, sukladno našim financijskim mogućnostima, dovedemo u stanje što bolje funkcionalnosti - rekao je župan Marko Marušić za posjeta ambulanti u Bulincu.

Podizadnje razine zdravstvene zaštite

Župan je tom prilikom naglasio da je Županiji cilj podići kvalitetu zdravstvene zaštite svih građana te istodobno osigurati i što bolje uvjete rada svim zdravstvenim djelatnicima. Nadalje je dodao da su ulaganja u ambulantu u Bulincu tek dio onoga što se trenutačno ulaže u Dom zdravlja i njegove ispostave.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

-Trenutno se izvode radovi čija je ukupna vrijednost veća od 605.000 eura i moram reći da nikada nije bilo toliko ulaganja u Dom zdravlja i njegove ispostave. U tijeku su radovi na izmjeni krovišta u ispostavi u Čazmi vrijedni 45.000 eura. U Daruvaru su u završnoj fazi radovi na Dječjem dispanzeru vrijedni 137.500 eura. Jednako tako su pri kraju radovi i na uređenju prostora Školskog dispanzera u Daruvaru, vrijedni 136.000 eura, a vrlo brzo će biti gotovi i radovi na Općoj medicini u Bjelovaru vrijedni 287.000 eura.

Uz sve to u ovoj godini ide i energetska obnova ispostava Doma zdravlja u Daruvaru i Grubišnom Polju za što je u tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije, a gledat ćemo da energetski obnovimo i zgradu ispostave u Čazmi i zgrade u Garešnici koju smo već prijavili i čekamo rezultate natječaja. Dakle, trudimo se raditi podjednako u Bjelovaru i svim ispostavama, a sve s ciljem da našim građanima osiguramo što bolju zdravstvenu zaštitu i našim zdravstvenim djelatnicima što bolje uvjete rada – istaknuo je župan.

Zahvala načelnika

Ambulantu u Bulincu župan je posjetio zajedno s vršiteljem dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Michellom Gruičićem kojem je čestitao na svemu što radi, a s njima u društvu bio je i Darko Knežić, načelnik općine Nova Rača kojoj Bulinac i pripada.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Moram zahvaliti Županiji i županu osobno, kao i Domu zdravlja zbog obnove i uređenja ove ambulante. Hvala im u ime svih naših mještana koji će sada imati jednu lijepo i moderno uređenu ambulantu i to svima nama puno znači – istaknuo je načelnik Knežić, piše BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!