Fotografija: Župan je zahvalio svim članovima i volonterima Crvenog križa na nesebičnom radu i velikom trudu koji ulažu u provođenju brojnih akcija /Foto: BBŽ
Galerija
Župan je zahvalio svim članovima i volonterima Crvenog križa na nesebičnom radu i velikom trudu koji ulažu u provođenju brojnih akcija /Foto: BBŽ

Župan Marušić primio predstavnike Crvenog križa: "Zahvalan sam na onome što činite za zajednicu"

Tom prigodom župan je zahvalio svim članovima i volonterima Crvenog križa na nesebičnom radu i velikom trudu koji ulažu u provođenju brojnih akcijaU povodu Tjedna Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja župan Marko Marušić primio je predstavnike Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednicom Karmelom Caparin i ravnateljicom Melitom Lozinom. Tom prigodom župan je zahvalio svim članovima i volonterima Crvenog križa na nesebičnom radu i velikom trudu koji ulažu u provođenju brojnih akcija od onih u prikupljanju i distribuciji materijalne pomoći potrebitima do akcija darivanja krvi kojima se spašavaju ljudski životi, naglasili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zahvalni za spremnost i pomoć

- Mi kao županija zahvalni smo vam i cijenimo sve što vi, vaši članovi i volonteri činite za našu zajednicu. Posebno smo vam zahvalni za spremnost i pomoć koju uvijek pružate u kriznim situacijama kao što je bila ona vezana za olujno nevrijeme na području Čazme. Stoga ovom prilikom želim naglasiti da na našu podršku možete računati i dalje i mi ćemo uvijek sukladno našim mogućnostima poduprijeti vaše djelovanje i aktivnosti – istaknuo je župan.

Ravnateljica Melita Lozina zahvalila je županu na dosadašnjoj suradnji i podršci koju im Županija pruža.

Župan Marko Marušić s predstavnicima Crvenog križa/ Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić s predstavnicima Crvenog križa/ Foto: BBŽ

- U svom djelovanju provodimo niz različitih projekata i aktivnosti i stoga nam je financijska i logistička podrška koju nam pružate jako važna i u mnogome nam olakšava naš rad i na tome smo vam zahvalni – poručila je Lozina. Nadalje se razgovaralo o mogućnostima daljnjeg unapređenja suradnje te je ocijenjeno da prostora ima. Posebno se to odnosi na organizaciju zajedničkih akciju i to prije svih onih javno zdravstvene i edukativnih, a sve u cilju kako bi se što bolje odgovorilo na sve izazove i sve potrebe građana.

Važnost uključivanja mladih

Naglašavajući važnost djelovanja Crvenog križa u prikupljanju i distribuciji materijalne pomoći potrebitima, ali i još više u organizaciji akcija darivanja krvi kojima se spašavaju ljudski životi, župan je posebno istaknula važnost uključivanja mladih u aktivnosti Crvenog križa.

- Nas kao Županiju posebno veseli da se u aktivnosti Crvenog križa uključuju naši mladi i to pozdravljamo. Veseli nas i da se u aktivnosti uključuje što više volontera i darivatelja krvi jer to doprinosi stvaranju bolje zajednice – istaknula je Jungić.

Na dobroj suradnji i podršci koju im Županija pruža zahvalila je predsjednica Karmela Caparin.

- Zahvalni smo Županiji na podršci, ne samo u financijskom dijelu, nego i na razumijevanju u svim našim akcijama, a jednako zahvaljujemo i svim našim volonterima i svima onima koji na bilo koji način pomažu u provedbi naših akcija. Nažalost nalazimo se u vremenu kada se događaju katastrofe, kada imamo potrese, poplave, bolesti i kada je jako puno volontera posljednjih godina uključeno u rad koji nije bio nimalo lagan. Ali sve koji u tome sudjeluju nosi ista želja, a to je želja da se pomogne, da se pruži pomoć onima kojima je ona potrebna i to je ono najljepše – istaknula je predsjednica Caparin.

Plasman na državno natjecanje

Prijmu su nazočili i članovi ekipe Doma učenika srednjih škola Bjelovar koji su u subotu 13. svibnja sudjelovali na 24. državnom natjecanju mladih Crvenog križa. Kako naša Županija već niz godina nije imala svoje predstavnike na državnom natjecanju, pobjeda na međužupanijskom i plasman na državno natjecanje te ekipe predvođene mentoricom Slobodankom Subotić veliki je uspjeh. Na tome su im čestitali uz zamjenicu župana i predsjednicu Društva Crvenog križa BBŽ i sve nazočne predstavnice gradskih društava Crvenog križa naše županije.

Društvo Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije provedbom različitih aktivnosti i ove godine aktivno je uključeno u obilježavanje tradicionalnog Tjedna Hrvatskog Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja. Tim povodom predstavnike Društva Crvenog križa BBŽ zajedno s predstavnicima gradskih društava svih pet gradova naše županije primio je župan Marko Marušić. Ravnateljica Društva CK BBŽ Melita Lozina tom prigodom upoznala je župana sa svim aktivnostima koje društva provode u Tjednu HCK ali i tijekom cijele godine.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!