Fotografija: Marko Marušić i Branimir Stankić/ Foto: BBŽ
Galerija
Marko Marušić i Branimir Stankić/ Foto: BBŽ

Župan Marušić primio novog predsjednika Lovačkog saveza BBŽ: "Nastavljamo razvijati lovstvo"

Naše mjere, uz ostalo, uključuju i subvencije za pernatu divljač i odstrel predatora te za lovnu kinologiju i lovno streljaštvo, kao i izgradnju te održavanje infrastrukture, kaže MarušićNastavak kvalitetne suradnje i daljnji razvoj i unaprjeđenje lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije, tema je o kojoj su na radnom sastanku razgovarali župan Marko Marušić i nedavno izabrani novi predsjednik Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Branimir Stankić, piše BBŽ.

Bjelovarsko-bilogorska županija svojim mjerama osigurava potpore lovačkim udrugama i društvima i time omogućuje kvalitetnije gospodarenje lovištima. Mjere se kreiraju u dogovoru s Lovačkim savezom i s tom dobrom praksom, dogovoreno je, nastavit će se i dalje. Istaknuto je da se lovoovlaštenicima nudi ukupno 13 mjera putem kojih mogu ostvariti potpore za razvoj i unaprjeđenje lovstva.

Velika iskorištenost mjera

Župan je podsjetio da predviđene mjere uz ostalo uključuju i subvencije za pernatu divljač i odstrel predatora te za lovnu kinologiju i lovno streljaštvo. Tu su još i one za izgradnju, i održavanje infrastrukture te za izgradnju, rekonstrukciju ili dogradnju lovačkih kuća i opremanje lovačkih strelišta. Odnedavno su uvedene i nove subvencije za osposobljavanje lovnika, lovočuvara i ocjenjivača trofeja divljači, a kako je ocijenjeno, sve te subvencije su dobro pogođene što pokazuje i interes prijavitelja.

Najavljen je nastavak kvalitetne suradnje/ Foto: BBŽ
Najavljen je nastavak kvalitetne suradnje/ Foto: BBŽ

Na Javni poziv za dodjelu novčanih potpora koji je Županija raspisala krajem prošle godine pristiglo je 160 zahtjeva u ukupnom iznosu od gotovo 590 tisuća kuna, odnosno nepunih 80 tisuća eura. Odobreno je njih čak 159 u iznosu od 579.018,99 kuna, odnosno 76.849,03 eura., piše BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!