Fotografija: Župan Marušić primio je darivatelje koji su krv dobrovoljni darivali preko 100 puta/ Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marušić primio je darivatelje koji su krv dobrovoljni darivali preko 100 puta/ Foto: BBŽ

Župan Marušić primio dobrovoljne darivatelje krvi: "To su časne osobe koje spašavaju živote"

"Hvala im na ovom plemenitom potezu koji radite, kao i Crvenom križu čiji volonteri sudjeluju i pomažu našim stanovnicima", rekao je županU povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj župan Marko Marušić primio je dobrovoljne darivatelje krvi koji su krv darovali 100 i više puta te članove Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s ravnateljicom Melitom Lozinom, piše BBŽ.

- Hvala vam na ovom plemenitom potezu koji radite. To mogu samo hrabre i časne osobe, a sve u svrhu toga da bi pomogli spašavanju drugih života. Znamo u kakvim vremenima i uvjetima živimo i ovaj čin kojim vi spašavate druge živote u istinu je velik. Hvala i Crvenom križu čiji volonteri sudjeluju i pomažu našim stanovnicima, kazao je Marušić.

Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada/ Foto: BBŽ
Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada/ Foto: BBŽ

Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada jer je na taj dan 1953. godine u Sisku održavana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, na četiri osnova načela: Daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno.

Darivateljima se zahvalila i ravnateljica županijskog crvenog križa Melita Lozina koja je istaknula kako je ponosa na sve stanovnike županije koji dobrovoljnu daruju krv i pozvala sve one koji su u mogućnosti da daruju krv.

Marko Marušić i Melita Lozina/ Foto: BBŽ
Marko Marušić i Melita Lozina/ Foto: BBŽ

- Riječi četiri osnova načela darivanja krvi i same po sebi opisuju vas kao ljude. Dajte krv besplatno, anonimno i nije vam bitno tko će tu krv dobiti već da ona pomogne ljudima. Mi smo vam na tome zahvalni jer činiti ovako nešto ustrajno je za veliku pohvalu, poručila je Lozina

Jedan od sudionika prijema i rekorder po broju darivanja krvi bio je Goran Čirjak iz Bjelovara koji je krv darivao 113 puta, prenosi BBŽ.

- Na samo darivanje krvi potaknuo me moj otac koji je također krv darivao preko 100 puta. Izuzetna je čast i podatak da smo otac i ja dali preko 100 litara krvi zajedno, veliki čin i mislim da bi se više mladih ljudi trebalo odlučiti na darivanje krvi jer vjerujte mi bolje je sto puta dati krv nego je jednom morati primiti, rekao je Čirjak.

Župan se zahvalio svim darivateljima/ Foto: BBŽ
Župan se zahvalio svim darivateljima/ Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!