Fotografija: Danas je potpisano novih 11 ugovora/ Foto. Deni Marčinković
Galerija
Danas je potpisano novih 11 ugovora/ Foto. Deni Marčinković

Župan Marušić potpisao 11 ugovora za potpore medicinskom osoblju

Kao što sam i najavljivao, sve one dobre projekte, a ova mjera svakako je jedna od stvari koje apsolutno pozdravljam, nastavit ćemo provoditi i dalje, kazao je MarušićBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je danas 11 novih ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem koji rade u zdravstvenim ustanovama na području županije. Riječ je o nastavku mjere sufinanciranja stambenih kredita, troškova podstanarstva te stručnog usavršavanja i doškolovanja, koju županija provodi od 2018. godine.

Vrijedan projekt

- Kao što sam komunicirao za vrijeme kampanje, sve one dobre projekte, a ova mjera svakako je jedna od stvari koje apsolutno pozdravljam, nastavit ćemo provoditi i dalje. Želja nam je i dalje poticati naše liječnike i medicinsko osoblje da ostanu raditi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali jednako tako i privlačiti kadrove iz drugih sredina da dođu raditi kod nas. Cijela Hrvatska ima problem sa stručnim kadrom, pa tako ni mi nismo imuni po tom pitanju, između ostalog poručio je župan Marušić.

Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

Prema njegovim riječima, do sada je potpisano 145 ugovora po svim mjerama, a potpisom današnjih ugovora dolazimo do brojke 156 ugovora. Također, dodao je i to da je od 2018. godine u tu svrhu isplaćeno 2,6 milijuna kuna. 

Nastavljeno sufinanciranje medicinskog osoblja/ Foto: Deni Marčinković
Nastavljeno sufinanciranje medicinskog osoblja/ Foto: Deni Marčinković

Jedna od današnji potpisnica ugovora je i mlada specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije Anamarija Čurlić, koja je zaposlena u Daruvarskim toplicama.

Doselila u Daruvar

- Prijavila sam se na mjeru subvencije troškova podstanarstva. U Daruvar sam se doselila u travnju ove godine, kada sam i počela raditi u Daruvarskim toplicama. Upravo ta mjera, pored rada u prekrasnoj zdravstvenoj ustanovi i radnom kolektivu, pomogla mi je u odluci da dođem živjeti i raditi u Daruvar, stoga se ovim putem zahvaljujem Županiji. Inače sam rodom iz Karlovca, a nekoliko godina radila sam u Selcu. U Daruvarske toplice sam došla sam na poziv prijatelja, također liječnika, iz Zagreba i Osijeka, zaključila je liječnica Čurlić.

Anamarija Čurlić/ Foto: Deni Marčinković
Anamarija Čurlić/ Foto: Deni Marčinković

Do sada je iz županijskog proračuna za ovu mjeru izdvojeno 2,6 milijuna kuna/ Foto: Deni Marčinković
Do sada je iz županijskog proračuna za ovu mjeru izdvojeno 2,6 milijuna kuna/ Foto: Deni Marčinković