Fotografija: u znak zahvalnosti i poštovanja, župan Marko Marušić položio je cvijeće i zapalio lampaš na grob prvog župana BBŽ-a//Foto: BBŽ
u znak zahvalnosti i poštovanja, župan Marko Marušić položio je cvijeće i zapalio lampaš na grob prvog župana BBŽ-a//Foto: BBŽ

Župan Marušić odao počast prvom županu BBŽ-a Tihomiru Trnskom: "Bio je čovjek za promjene i napredak..."

Šira javnost pamti ga po energičnosti i odlučnosti, a suborci s kojima je od prvog dana sudjelovao u Domovinskom ratu kao pripadnik Specijalne policije, po odvažnosti i hrabrostiU povodu 30. godišnjice tragične pogibije prvog župana Bjelovarsko-bilogorske županije, profesora Tihomira Trnskog, u znak zahvalnosti i poštovanja, župan Marko Marušić položio je cvijeće i zapalio lampaš na njegov grob na bjelovarskom groblju Borik.

Profesor Trnski poginuo je 13. svibnja 1994. godine u padu malog zrakoplova „Cesna“ na brdu kod Ričičkog Bila na području Novog Vinodolskog.

Posvećen struci, obitelji i Domovini

Suradnici, ali i šira javnost pamte ga po energičnosti i odlučnosti, a suborci s kojima je od prvog dana sudjelovao u Domovinskom ratu kao pripadnik Specijalne policije, po odvažnosti i hrabrosti. Bio je čovjek za promjene i napredak, posvećen struci, obitelji i Domovini.

Kao prvi župan ostavio je dubok trag u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na svim područjima kojima se bavio tijekom svoga kratkoga života. Poginuo je u 39-oj godini života.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!