Fotografija: Potpisani ugovori vrijedni su više od 120 tisuća kuna/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Potpisani ugovori vrijedni su više od 120 tisuća kuna/ Foto: Deni Marčinković

Župan Marušić namijenio 120 tisuća kuna za pomoć gospodarstvenicima i obrtnicima

"Vremena su teška, a ova sredstva jamče nam povrat barem dijela uloženog. U ime svim malih privrednika zahvaljujem Županiji", rekao je obrtnik iz Garešnice, Željko Rijetković
Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je danas 16 ugovora s gospodarstvenicima i obrtnicima koji su se javili na županijski Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj upravo tih grana. 

Potporne mjere

Potporne mjere usmjerene su za sufinanciranje dokumentacije kod prijave na fondove EU i nacionalne izvore, pomoć tvrtkama i obrtima kojima je Odlukama Stožera CZ RH privremeno obustavljeno poslovanje, potpora novootvorenim obrtima koji se bave izradom tradicijskih proizvoda ili usluga, kao novootvorenim proizvodnim obrtima, sufinanciranje uvođenja BIKE&BED standarda te potpora promociji i marketingu turističke ponude BBŽ.

<p>Potpisnici današnjih ugovora/ Foto: Deni Marčinković</p>

Potpisnici današnjih ugovora/ Foto: Deni Marčinković

- U tu svrhu isplatit ćemo nešto više od 120 tisuća kuna, jer znamo da su upravo ove grane najpogođenije situacijom nastalom zbog pandemije. Drago mi je da se unatoč svemu i dalje ne predajete te da se trudite očuvati svoje poslovanje. Na tome vam od srca čestitam. Naša županija to prepoznaje i cijeni te ćemo uvijek biti tu za vas i pružat ćemo vam potrebnu podršku, između ostalog kazao je župan Marušić dodavši da ga veseli podatak da se broj obrta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji povećava. 

<p>Martina Posavac Ćurić, Marko Marušić i Goran Grgić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Martina Posavac Ćurić, Marko Marušić i Goran Grgić/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima direktorice Županijske komore Bjelovar Martine Posavac Ćurić, prošle godine zabilježen je i veliki broj novoosnovanih poduzeća.

 - Pored županijskih natječaja, koji pomažu u "preživljavanju" te su ujedno i motivacija za daljnji rad, imamo i brojne natječaje vezane za apliciranje na Fondove EU. Nadam se da će taj niz nastaviti te da će u budućnosti biti još natječaja, koji će omogućiti još širi spektar prijave, kazala je Posavac Ćurić.

Porast broja obrta

Zadovoljstvo povećanjem broja obrtnika iskazao je i predsjednik Obrtničke komore BBŽ Goran Grgić.

- Naš odnos sa Županijom već dugi niz godina je dobar, a veseli me što je nastavljen i s novom županijskom upravom. Pored samog novca, a znamo da je svaka kuna danas jako važna, veseli me što naši obrtnici imaju osjećaj da su uvijek dobrodošli u svojoj zajednici. Uvjeren sam da će ova kriza proći puno bolje nego ona 2009. godine, pored ostalog kazao je Grgić.

Jedan od današnjih potpisnika ugovora je i Željko Rijetković, vlasnik tvrtke Mini-pak iz Garešnice.

Povrat uloženog

- Drago mi je što je županija prepoznala potrebu da nam pomogne u troškovima koji slijede uoči samih prijava programa. Vremena su teška, a ova sredstva jamče nam povrat barem dijela uloženog. U ime svim malih privrednika zahvaljujem se Županiji i županu na dobivenim sredstvima te se i u buduće nadam dobroj suradnji, rekao je Rijetković.

<p>Željko Rijetković/ Foto: Dnei Marčinković</p>

Željko Rijetković/ Foto: Dnei Marčinković

Pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije za podizanje kvalitete usluga dobile se i Daruvarske toplice.

- Vrlo je bitno da se ove mjere provode i dalje, a iskreno se nadam da će Županija pronaći financijske mogućnosti za to, jer ćemo tako lakše uskladiti naše planove i eventualno povući još veća financijska sredstva, zaključio je Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica. 

<p>Ratko Vuković i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ratko Vuković i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković