Fotografija: Župan Marušić s direktoricom Mostarskog sajma Dalfinom Bošnjak/Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marušić s direktoricom Mostarskog sajma Dalfinom Bošnjak/Foto: BBŽ

Župan Marušić na međunarodnom sajmu u Mostaru dogovorio suradnju s Bjelovarskim sajmom

Obišao je jedinog izlagača iz BBŽ-a, tvrtku Ivatom iz Garešnice, koja proizvodi široku paletu proizvoda namijenjenih zaštiti okoliša i ljudiMeđunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, najveću bosansko-hercegovačku gospodarsku manifestaciju prvi put je posjetio župan Marko Marušić, javljaju iz BBŽ-a.

Obišao je jedinog izlagača s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, tvrtku Ivatom d.o.o. iz Garešnice koja proizvodi široku paletu proizvoda namijenjenih zaštiti okoliša i ljudi. Na mostarskom sajmu prisutni su posljednjih 10 godina. Imaju 16 zaposlenih, a izvoze gotovo polovicu proizvodnje.

Župan Marko Marušić obišao je tvrtku Ivatom iz Garešnice/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić obišao je tvrtku Ivatom iz Garešnice/Foto: BBŽ

Sajam je u svom 24. izdanju okupio više od 800 izlagača iz dvadesetak zemalja. U sklopu sajma koji traje do 6. svibnja održavaju se brojne tematske konferencije, forumi, stručni skupovi i B2B razgovori.

U sklopu posjeta, župan je održao sastanak s direktoricom Mostarskog sajma d.o.o. Dalfinom Bošnjak. Razgovarali su o mogućnostima prekogranične suradnje i razmjene poslovnih iskustava. Naime, Bjelovarski sajam d.o.o. u kojem Županija ima 60 posto udjela u vlasništvu, priprema projekt prekogranične suradnje u kojem će im Mostarski sajam biti partner.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Cilj suradnje je bolje povezivanje gospodarstava dviju povijesno i geografski povezanih država kako bi se što bolje iskoristili razvojni potencijali i jačanjem ekonomske povezanosti stvorili bolji uvjeti za ostanak Hrvata na području BiH. Poslovnom suradnjom bi se poticalo zajedništvo i prekogranična suradnja usmjerena ka promociji izlagača iz dviju država, uz očuvanje nacionalnog identiteta i jačanje odnosa između Hrvata u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Na otvorenju 24. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru najavljeno je da će zemlja partner iduće godine biti Hrvatska. Bjelovarsko-bilogorska županija želi do tada ostvariti poslovnu suradnju te povezati međusobna gospodarstva, piše na stranicama BBŽ-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!