Fotografija: Župan Marko Marušić (u sredini) nakon sastanka u MInistarstvu poljoprivrede/Foto: MP
Župan Marko Marušić (u sredini) nakon sastanka u MInistarstvu poljoprivrede/Foto: MP

Župan Marušić dogovorio veći angažman Ministarstva poljoprivrede na sajmovima u Gudovcu

Predstavnici Ministarstva će na proljetnom i jesenskom sajmu imati svoj prostor, sudjelovati u stručnim skupovima te biti poljoprivrednicima na raspolaganjuMinistarstvo poljoprivrede aktivnije će sudjelovati na sajamskim manifestacijama koje organizira Bjelovarski sajam, javili su danas iz Županije. 

Detalji su dogovoreni na sastanku na kojem su župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić i direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj razgovarali sa Zdravkom Tušekom, državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede, Zdravkom Baraćem, ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane te Darjom Sokolić, ravnateljicom Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Povećanje subvencija

Dogovoreno je da će predstavnici Ministarstva poljoprivrede tijekom sva tri dana održavanja proljetnog i jesenskog sajma biti u Gudovcu, imati svoj prostor, sudjelovati u organiziranju stručnih skupova te biti poljoprivrednicima na raspolaganju za razgovore.

Već ove godine očekuje se jači angažman resornog Ministarstva i na Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu te povećanje subvencije za održavanje Državne stočarske izložbe koju je Ministarstvo dosad financiralo s 200 tisuća kuna.

Stvaranje novog zamaha

Zadovoljan sastankom je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

- U posljednjih desetak godina komunikacija županijske vlasti s Ministarstvom poljoprivrede nije bila na potrebnoj razini. Zato se i njihova pomoć u subvencioniranju Državne stočarske izložbe smanjila na minimalnu razinu – ističe Salaj. Drago mu je što župan Marko Marušić obnavlja prijeko potreban dijalog s Ministarstvom poljoprivrede vezano uz organiziranje sajamskih manifestacija u Gudovcu kako bi one dobile novi zamah, ne samo na državnoj, nego i međunarodnoj razini.