Fotografija: Župan Bajs boravio je u danas u Velikom Trojstvu/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Župan Bajs boravio je u danas u Velikom Trojstvu/ Foto: Deni Marčinković

Župan Damir Bajs obišao Osnovnu školu Veliko Trojstvo

Projekt dogradnje škole u Velikom Trojstvu posebno mi je drag jer je vezan za europski projekt općine. Time se pokazuje partnerski odnos općine i županije, kazao je BajsAktualni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa svojim je suradnicima danas obišao Osnovnu školu Veliko Trojstvo. Riječ je o školi koja je prije godinu dana dograđena  te je dobila pet novih učionica, dva kabineta, sanitarne čvorove, podiznu platformu za invalide i ostali dodatni sadržaj.

Damir Bajs u školskoj zbornici/ Foto: Deni Marčinković
Damir Bajs u školskoj zbornici/ Foto: Deni Marčinković

- U ime svih učitelja i učenika mogu reći da smo zbilja zadovoljni novim uvjetima, kojima se podignula kvaliteta jednosmjenskog rada. Škola je sada odlično uređena jer ima novu opremu i namještaj, a spajanjem novog i starog dijela te školsko-sportske dvorane dobili dodatnu komociju, istaknula je ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo Sanja Vranješević.

Sanja Vranješević/ Foto: Deni Marčinković
Sanja Vranješević/ Foto: Deni Marčinković

Pored proširenja škole, u Općini Veliko Trojstvo nedavno je izgrađen i novi dječji vrtić s jaslicama, kojeg pohađa 54 mališana. 

- S radom smo počeli 22. travnja ove godine. Pored 54 djece koje vrtić već pohađaju, na listi imamo još njih petero, čiji roditelji svakodnevno zovu i pitaju za eventualni upis na jesen. To samo govori da imamo potrebu za proširenjem kapaciteta za što se nadamo da će se uskoro i dogoditi. Trenutno je u vrtiću zaposleno deset djelatnika te zdravstvena voditeljica i pedagoginja na ugovor o djelu. Uvjeti su vrtiću su odlični, a mogu reći i to da su neke odgojiteljice iz Bjelovara prešle raditi kod nas, kazala je Mirela Trajkovski, ravnateljica Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo.

Mirela Trajkovski/ Foto: Deni Marčinković
Mirela Trajkovski/ Foto: Deni Marčinković

Ukupna vrijednost radova na školi i vrtiću iznosila je 14 milijuna kuna , od kojih je pet milijuna osigurano u županijskom proračunu.

Obilazak Osnovne škole Veliko Trojstvo/ Foto: Deni Marčinković
Obilazak Osnovne škole Veliko Trojstvo/ Foto: Deni Marčinković

- Smatram da su naši mještani zadovoljni izgradnjom ovih objekata, a to dokazuje i činjenica da je u posljednjih nekoliko godina u Velikom Trojstvu kupljeno dvadesetak kuća, koje su uglavnom kupili mladi ljudi, a slična situacija je i u Maglenči. Škola i vrtić napravljeni su zahvaljujući Županiji bez koje toga ne bi bilo, jer je riječ o zajedničkom projektu, poručio je aktualni načelnik Ivan Kovačić, dodavši da će zbog velikog broja djece biti potrebno raditi i proširenje novog vrtića.

Ivan Kovačić/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Kovačić/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima aktualnog župana Damira Bajsa do sada je u potpunosti obnovljeno 36 školskih objekata na području županije, a na njih još 15-tak radovi su u tijeku.

- Projekt dogradnje škole u Velikom Trojstvu posebno mi je drag jer je vezan za europski projekt općine. Time se pokazuje partnerski odnos općine i županije. Riječ je o najvećem projektu koji se odvijao u nekoj općini naše županije, vrijedan 14 milijuna kuna. Kada se zajednički radi, onda se vide i rezultati, zaključio je Bajs. 

Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković
Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković