Fotografija: Župan Damir Bajs daruje cvijeće/Foto: BBŽ
Galerija
Župan Damir Bajs daruje cvijeće/Foto: BBŽ

Župan Damir Bajs darovao ruže zaposlenicama Doma zdravlja BBŽ i Zavoda za hitnu medicinu

U današnja vremena jako je teško i izazovno biti medicinska sestra, ali uspijevamo savladati sve prepreke, poručila je Sendi Bosak, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zavoda za hitnu medicinu BBŽPovodom Međunarodnog dana žena, župan Damir Bajs ružama je darivao zaposlenice Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

- Zahvaljujem županu što nas se sjetio. Žene u zdravstvu su u većini, pa tako i u Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije gdje više od dvije trećine zaposlenika čine žene. Kod nas žene i muškarci imaju iste plaće zbog toga što plaće određuje uredbom Vlada i u tom pogledu su žene i muškarci ravnopravni. Međutim, žene su definitivno podnijele velik teret u ovoj krizi pandemije koronavirusa, ali i u svom svakodnevnom radu pružanja zdravstvene zaštite našim pacijentima, ne samo naše županije nego i šire - kazala je ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić.

Župan Damir Bajs daruje cvijeće za Dan žena/Foto: BBŽ
Župan Damir Bajs daruje cvijeće za Dan žena/Foto: BBŽ

Zahvalu županu na ovom činu uputila je i v.d. ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Zlata Ileković Pejić.

- Ganula nas je ova gesta, a i ja se pridružujem čestitkama u povodu Međunarodnog dana žena. Pretežno smo i mi ženski kolektiv, ali imamo i puno naših djelatnika, tehničara, vozača i ostalih i svi zajedno jako dobro surađujemo s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, naglasila je dr. Ileković Pejić

- U današnja vremena jako je teško i izazovno biti medicinska sestra, ali uspijevamo savladati sve prepreke tako da koračamo sigurno kroz ovu pandemiju za koju se nadamo da će što prije završiti da možemo mirnije raditi, poručila je Sendi Bosak, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zavoda za hitnu medicinu BBŽ.

Svaka žena dobila je po jedan cvijet/Foto: BBŽ
Svaka žena dobila je po jedan cvijet/Foto: BBŽ

Prilikom obilaska zdravstvenih djelatnica župan Damir Bajs kazao je da Dan žena ukazuje na ravnopravnost koju je trebalo postići.

- Prije 100 godina i više trebalo je postići pravo glasa, pravo na rad i mnoge stvari koje su iza nas. Međutim, ne možemo ni danas reći da je stvar gotova. Ono što je možda najbolnije je činjenica da žene imaju bitno manje plaće, gledajući prosjek Republike Hrvatske, za gotovo istovjetne poslove. Mislim da je to nešto na čemu svi zajedno u Hrvatskoj moramo poraditi. Kada govorimo o našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gledajući i onaj drugi dio, a to je da su se žene teško probijale do vodećih mjesta u hijerarhiji, to više nije slučaj. Gotovo dvije trećine naših škola imaju ravnateljice, imamo samo jednog ravnatelja zdravstvenih ustanova, sve ostalo su žene. Također, i u samoj županiji pročelnička mjesta većinom obnašaju žene. To pokazuje da postoji napredak. Kada govorimo o plaćama u javnom sektoru, to nije upitno, one su iste za isti posao, zaključio je župan Damir Bajs.