Fotografija: API import
API import

Župan Damir Bajs čestitao vatrogascima dan njihova zaštitnika, svetog Florijana

"Vatrogastvo čini neizostavan i duboko ukorijenjen dio tradicije naše županije u kojoj je svaki deseti naš građanin pripadnik vatrogasnih postrojbi""Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana njihova zaštitnika svetog Florijana, svim pripadnicima Vatrogasne zajednice, javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava u našoj županiji, čestitamo njihov dan i zahvaljujemo na hrabrosti, požrtvovnosti te iznimnom zalaganju koje iskazuju obavljajući ovu humanu profesiju", stoji na početku čestitke koju je župan Damir Bajs uputio vatrogascima.

"Vatrogastvo čini neizostavan i duboko ukorijenjen dio tradicije naše županije u kojoj je svaki deseti naš građanin pripadnik vatrogasnih postrojbi, bilo da se radi o dobrovoljnim vatrogasnim društvima ili pak Javnim vatrogasnim postrojbama.

Naši vatrogasci aktivni su ne samo kada je potrebno pružiti pomoć našim sugrađanima, već požrtvovno odlaze i u druge krajeve Hrvatske, bilo da je riječ o angažmanu na moru ili pak pružanju pomoći stradalim područjima u potresu i drugim nepogodama.

Zbog svega toga zaslužuju sve pohvale, naše poštovanje i zahvalnost što nam svojom nesebičnošću i vrijednim radom pružaju sigurnost i ulijevaju povjerenje.

Uz želju za puno uspjeha u njihovu daljnjem radu i djelovanju, našim vatrogascima još jednom želimo sve najbolje u povodu obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana njihova zaštitnika svetog Florijana", stoji u čestitci koju je župan Damir Bajs uputio vatrogascima.