Fotografija: Župan Damir Bajs i gradonačlnik Garešnice Josip Bilandžija/Foto: Radio Krugoval
Galerija
Župan Damir Bajs i gradonačlnik Garešnice Josip Bilandžija/Foto: Radio Krugoval

Župan Bajs u Garešnici obišao laboratoriji i ordinacije obiteljske medicine

"Gradimo županijsku bolnicu, ali nam je važna i primarna zdravstvena skrb, poput Doma zdravlja u Garešnici u čiju je obnovu uloženo dva i pol milijuna kuna", naglasio je župan Bajs.Župan Damir Bajs posjetio je u ponedjeljak ispostavu Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u Garešnici. Obišao je ordinacije obiteljske medicine te medicinsko-biokemijski laboratorij sa suvremenom dijagnostičkom opremom, vrijednom 679.000 kuna, javlja radio Krugoval.

 - Gradimo županijsku bolnicu, ali nam je važna i primarna zdravstvena skrb, poput Doma zdravlja u Garešnici u čiju je obnovu uloženo dva i pol milijuna kuna, a preuređenjem ljekarne još milijun više - naglasio je župan Bajs.

Posjet laboratoriju vrijednom 679.000 kuna/Foto: Radio Krugoval
Posjet laboratoriju vrijednom 679.000 kuna/Foto: Radio Krugoval

Laboratorij je opremljen novim biokemijskim i hematološkim uređajem, koagulatorom, uređajem za proizvodnju čiste vode, uz novu računalnu opremu. Voditeljica je mr. Sanja Đelajlija. U ispostavi Garešnici dva zdravstvena tima sada rade u punom radnom vremenu, na području od oko 13.500 pacijenata.

Tu je i ordinacija liječnika obiteljske medicine dr. Zlatka Gazdića, koji ovdje radi 48 godina i poznavanje pacijenata mu je, kaže, najvažnije. Na području grada Garešnice djeluje osam liječničkih timova, čijim je radom, kao i novom suvremenom opremom, zadovoljstvo izrazio i garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija. Suradnju s gradom pohvalila je ravnateljica županijskog Doma zdravlja Ljubica Čaić.

Posjet laboratoriju vrijednom 679.000 kuna/Foto: Radio Krugoval
Posjet laboratoriju vrijednom 679.000 kuna/Foto: Radio Krugoval

- Uvjeti rada jednaki su kao i u većim centrima, a uz županijske mjere i podršku lokalne zajednice, nema razloga da mladi ljudi ne dođu živjeti i raditi u Garešnicu - napomenula je Čaić, javlja radio Krugoval.