Fotografija: Zlatnu kunu dobili su tvrtka SAB iz Daruvara, CUP UP iz Bjelovara te POSKOK iz Bjelovara/Foto: MojPortal
Galerija
Zlatnu kunu dobili su tvrtka SAB iz Daruvara, CUP UP iz Bjelovara te POSKOK iz Bjelovara/Foto: MojPortal

Zlatnu kunu za 2022. godinu dobili tvrtke SAB iz Daruvara te CUP UP i POSKOK iz Bjelovara

Tvrtki SAB d.o.o. iz Daruvara čiji osnivač je Ivan Budinjaš, ovo je sedmo priznanje, čime su zajedno s Koestlinom najuspješnije društvo po ukupnom broju dobivenih priznanjaBJELOVAR – Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Bjelovar danas su dodijeljena priznanja plakete „Zlatna kuna“ najuspješnijim trgovačkim društvima na području Županije za poslovanje u 2022. godini.

Ovogodišnji dobitnici su:

  • POSKOK d.o.o Bjelovar -  za najuspješnije malo trgovačko društvo,
  • SAB d.o.o. Daruvar - za najuspješnije srednje trgovačko društvo,
  • CUP UP d.o.o. Bjelovar - za najuspješnije veliko trgovačko društvo.

Inače, SAB-u je ovo sedmo priznanje čime su zajedno s Koestlinom najuspješnije društvo po ukupnom broju dobivenih priznanja.

Foto: MojPortal
Foto: MojPortal
Foto: MojPortal
Foto: MojPortal
Foto: MojPortal
Foto: MojPortal

Dobitnicima Zlatne kune čestitali su zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić te predsjednik Županijske komore Damir Pavlović. 

Tri kategorije

- Ova nagrada nema materijalnu vrijednost, ali ima vrijednost da se prepoznaju bolji od ostalih. prošla je, 2022. godina bila dobra i kada ju uspoređujemo sa 2021. godinom, na području Bjelovarsko-bilogorske županije bilježimo rast od broja zaposlenih, 94 poduzeća su više registrirana, veće su plaće, zabilježili smo i porast dobiti poduzeća, istaknuo je prvi čovjek Komore, Damir Pavlović. 

Valentin Adlešič, direktor CUP UP-a zahvalio je na Zlatnoj kuni.

-Ovo nam je svima poticaj za daljnji trud, uspjeh i rad. Smatram da ćemo ostvariti ove godine sve što smo planirali, dakle udvostručiti prihode od prošle godine. Veliki cilj nam je izvoz i moram reći da ovo nije priznanje za mene, ovo je priznanje za sve djelatnike tvrtke, od onih najniže rangiranih do najviše rangiranih, zaključio je Adlešič. 

Dodajmo, plaketa Zlatna kuna je godišnje priznanje HGK koje se dodjeljuje u tri kategorije; malim, srednjim i velikim tvrtkama za uspješnost u poslovanju i to na temelju rangiranja financijskih pokazatelja. Osim toga, dodatno se vrednuje i pristup tvrtke prema održivom poslovanju, djelatnost kojom se tvrtka bavi i ukupan ugled u društvenoj zajednici.

Tvrtka POSKOK

- Tvrtka Poskok d.o.o sa sjedištem u Bjelovaru, Letičani 2, posluje od 2000. godine kao obrtnička djelatnost, a od 2009.godine kao poduzeće. Jedini član društva, odnosno osnivač poduzeća je Edward Mikulić.
Na samom početku rada bio je zaposlen jedan djelatnik koji je obavljao poslovena području grada Bjelovara na održavanju zgrada u vlasništvu tvrtke Beming te pružao uslugu kamionske platforme za rad na visini. Uz to Poduzeće se bavilo isključivo
s bravarijom. S puno truda i rada poslovi su se povećavali i s njima i broj radnika tako da su i druge firme bile zainteresirane za poslove koje je obavljala firma Poskok.
Foto: MojPortal
Foto: MojPortal
Danas poduzeće ima djelatnike koji obavljaju poslove bravara, montažera, elektro varioca te pružaju usluge izrade i montaže metalnih konstrukcija i uslugu korištenja hidrauličke platforme za radove na visini, pružanje usluge terenske bravarije. Poduzeće je zastupnik i servis automatike za otvaranje kliznih dvokrilnih i jednokrilnih dvorišnih vrata vrhunskog talijanskog
proizvođača Proteco.
Poduzeće obuhvaća proizvodnju građevinske bravarije od inoxa i čelika, inox ograde, galerije, nadstrešnice i čelične ograde te razne metalne konstrukcije. Naš cilj je ostvarivanje dugoročne suradnje s poduzećima kao što smo i ostvarili s firmom Končar-Gim Zagreb, Lind-grad Zagreb, Hostel Movig-Antunović, Petrokemija Kutina i mnoge druge. Poduzeće Poskok d.o.o. ima osam zaposlenih djelatnika koji su vrhunski radnici te dolaze sa Bjelovarske i Križevačke županije što je velika prednost jer ne mora uzimati radnike iz uvoza. Znatno ulažemo u kupnju vrhunskih alata i strojeva koje svakodnevno koristimo te time dobivamo vrhunske rezultate naših proizvoda i usluga, kažu iz tvrtke POSKOK.

SAB Daruvar 

- 1990. godine, Ivan Budinjaš je utemeljio tvrtku SAB kao poduzeće za proizvodnju alata, pribora i uređaja. Od samih početaka, visoko kvalitetni proizvodi naše tvrtke su prisutni na zahtjevnim tržištima industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta. Danas je SAB d.o.o. moderna tvrtka sa 60-ak zaposlenih i dva profitna centra: prodaja i servis građevinskih strojeva, gdje smo glavni uvoznik i distributer brandova Kubota (Japan) i Kramer (Njemačka) na cijelom području Republike Hrvatske. Glavni kupci su male, srednje i velike građevinske tvrtke, komunalna poduzeća, poljoprivredna gospodarstva i slično. Uz prodaju i servis novih i rabljenih strojeva, SAB nudi i različite priključke i alate za navedene strojeve, iz vlastitog razvoja i proizvodnje.

Foto: MojPortal
Foto: MojPortal

Drugi profitni centar je proizvodnja držača alata za alatne strojeve. Radi se o držačima alata za obradu metala i drugih materijala na CNC strojevima, a koji se kompletno izrađuju u Daruvaru i kao gotovi proizvodi prodaju širom svijeta. Glavna tržišta prodaje su zemlje EU, Švicarska, SAD, Južna Koreja, Japan, a prodaja izvan područja Republike Hrvatske – izvoz, čini oko 90 posto prihoda proizvodnje držača alata.

Uz novi i moderan proizvodni pogon, površine 2000 m2 sa 20-ak najmodernijih CNC strojeva za obradu metala tokarenjem, glodanjem i brušenjem te suvremenom mjernom i ispitnom opremom, višegodišnje iskustvo u razvoju i proizvodnji, vještine i entuzijazam djelatnika u stalnom usvajanju novih znanja i tehnologija, kao i fleksibilnost i dinamičnost u reagiranju na stalne promjene i nove zahtjeve na tržištu su glavne odlike načina poslovanja tvrtke SAB i odgovor na izazove koje prelazak na industriju 4.0 stavlja pred nas, kažu iz SAB-a.

Tvrtka CUP UP

- Društvo CUP UP d.o.o. osnovano je 2014.g. Osnivač i direktor društva je Valentin Adlešič. Uprava, proizvodni pogon i skladište su u Velikim Sredicama, prostor obuhvaća 10.410 m². U društvu radi 49 radnika.

Osnovna djelatnost društva je proizvodnja higijenskih proizvoda od papira - u rolama i listićima, dostupnih u različitim dimenzijama i pakiranjima. Osim toaletnog papira i ubrusa, proizvode i industrijske ručnike.

Proizvodi su prvenstveno, namijenjeni veleprodaji/ distributerima higijenskih proizvoda.

Društvo bilježi rast poslovanja na temelju ugovorenih poslova te planiranih ugovora. Godišnji prihod u 2022. g iznosio je 13,6. mio EUR, dok je 2023. g. plan taj prihod udvostručiti. 70% prihoda odnosi se na prihod od prodaje na inozemnom tržištu (izvoz  u 8 zemalja).

Foto: MojPortal
Foto: MojPortal

Društvo se na tržištu ističe potpunom posvećenosti kupcu i njegovim potrebama, koju ispunjava proizvodnjom visoko kvalitetnih proizvoda, kao i mogućnošću proizvodnje svih dimenzija proizvoda od papira u listićima.

Veliku važnost pridodaju opremljenosti proizvodnog pogona, da bude moderan, energetski i proizvodno učinkovit. Na taj način održavaju i povećavaju svoju konkurentnost. Društvo veliku pažnju pridodaje i ljudskim potencijalima, koristeći moderne i učinkovite metode upravljanja organizacijom.

Plan razvoja CUP UP d.o.o. usklađen je s definiranim dugoročnim ciljevima te podrazumijeva povećanje kapaciteta proizvodnje, odnosno povećanje tržišnih udjela sa kvalitetnim proizvodima koji su kao takvi i prepoznati. Sve navedeno Društvo želi postići uz još jaču zelenu tranziciju poslovanja, odnosno uz maksimalan doprinos dekarbonizaciji (kroz smanjenje emisija CO2 po svakom potrošenom i proizvedenom kWh energije u objektima). Trenutno koriste 50% energije iz vlastitih obnovljivih izvora energije.

U tijeku je dovršetak investicije u novu halu i proizvodni pogon ukupne vrijednosti 10.mio. EUR čime će se postići značajno povećanje kapaciteta.

Vizija je postati vodeći proizvođač higijenskih proizvoda od papira u RH i regiji. Kako bi ostvarili viziju, politika Društva je da će kontinuirano unaprjeđivati tehnologiju, kvalitetu proizvoda, pratiti svjetske trendove i u skladu s njima razvijati nove proizvode te stvoriti i održati reputaciju proizvođača koji je pojam za kvalitetu, kažu iz CUP UP-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!