Fotografija: Na području Bjelovarsko-bilogorske županije palo je do 15 centimetara snijega/ Foto: Ante Čizmić/CROPIX (ilustracija)
Na području Bjelovarsko-bilogorske županije palo je do 15 centimetara snijega/ Foto: Ante Čizmić/CROPIX (ilustracija)

Zimska služba: Očistili smo sve glavne ceste na području županije

Na raspolaganju imaju 26 kamiona s ralicama i posipačima raspoređenih u pet stacionara u Bjelovaru, Daruvaru, Čazmi, Garešnici i Grubišnom PoljuKako je i najavila, zimska služba spremo je dočekala snijeg koji je proteklih dana padao na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prema riječima voditelja zimske službe Krunoslava Knezića, na pojedinim dijelovima palo je i do 15 centimetara snijega.

- Prema službenim podacima, na Bilogori je palo oko 15 centimetara snijega, u Daruvaru i okolici oko 10 centimetara, dok se na području Bjelovara visina napadalog snijega kretala oko 5 centimetara. Sve ekipe na području naše županije bile su na terenu i čistile snijeg te posipavale cestu. Do jutra su državne i glavne županijske ceste prijeđene dva do tri puta, a tijekom današnjeg dana očišćene su sve ostale ceste, rekao je Knezić.

26 kamiona s ralicama

 Podsjetimo, poduzeće Ceste d.d. zaduženo je za održavanje 272 kilometra državnih te 797 kilometra županijskih i lokalnih cesta. Na raspolaganju imaju 26 kamiona s ralicama i posipačima, raspoređenih u pet stacionara, odnosno u Bjelovaru, Daruvaru, Čazmi, Garešnici i Grubišnom Polju. Svaki stacionar također ima i stroj za utovar materijala te kombi vozilo za obilazak ceste i intervencije.

U danima koji su pred nama, prema prognozama novi snijeg mogao bi pasti eventualno u četvrtak, ali je zato najavljen veći pad temperature te će stoga zimska služba nastaviti posipavanje ceste kako ne bi došlo do stvaranja poledice.