Fotografija: Radovi bi trebali završiti kroz 10 mjeseci/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Radovi bi trebali završiti kroz 10 mjeseci/Foto: Grad Bjelovar

Zgrada starog zatvora u Bjelovaru ide u cjelovitu obnovu: "Koristit će ju Obiteljski centar i udruge"

Vrijednost radova iznosi 1.951.579,20 eura. Projekt je 100 posto financiran putem programa NPOO-a. Rok za izvođenje radova je deset mjeseciNakon konstrukcijske obnove zgrade bivšeg zatvora u Bjelovaru, kreće i njezina potpuna obnova.

Putem postupka javne nabave posao izvođača radova dobila je tvrtka Kvantum d.o.o. Vrijednost radova iznosi 1.951.579,20 eura, a stručni nadzor tvrtke B projekt d.o.o. 15.724,95 eura.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Projekt je 100 posto financiran putem programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Rok za izvođenje radova je deset mjeseci, od uvođenja u posao.

Više neće biti ruglo

Kako se moglo čuti danas na konferenciji za medije, zgrada bi trebala biti u funkciji Obiteljskog centra Bjelovar i udruga s područja Grada Bjelovara.

Stari zatvor inače ima 906 četvornih metara iskoristivog prostora. Već desetljećima, nažalost je ruglo u centru grada, međutim sada će se to promijeniti. Postat će nova bjelovarska ljepotica, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Mario Matjačić, direktor tvrtke Kvantum kazao je kako vjeruje da će opravdati povjerenje investitora.

- Već smo radili na području Bjelovara.  2014. godine adaptirali smo Hotela Central te nekoliko poslovnica Erste banke, poručio je.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!