Fotografija: „Zeppelin bear garden“ intimna je, zelena terasa koju će, uvjeren je direktor pivovare, Bjelovarčani prepoznati kao atraktivnu/ Foto: MojPortal
Galerija
„Zeppelin bear garden“ intimna je, zelena terasa koju će, uvjeren je direktor pivovare, Bjelovarčani prepoznati kao atraktivnu/ Foto: MojPortal

Zeppelin otvorio fora terasu u Bjelovaru: "Od Istre do Dubrovnika svi poludjeli za Tovarom"

Uređujemo terasu „Zeppelin bear garden“. Očekujemo da će nam Bjelovarčani biti česti gosti, dvaput tjedno imat ćemo „Show cooking“, želimo ponuditi nešto novo i drugačije u gradu, pojasnio je BabićBJELOVAR – Današnji je dan na bjelovarskom području cijeli posvećen ruralnom turizmu. Jedan od turističkih aduta svakako je i bjelovarska pivovara „Zeppelin“, koju su prepoznali i oni koji razvijaju turizam. Prije svega Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar na čelu s direktoricom Anom Kelek, ali i predsjednikom TZ Bilogora - Bjelovar, Darijom Hrebakom.

Direktor bjelovarske pivovare Zeppelin, Ivan Babić/Foto: MojPortal
Direktor bjelovarske pivovare Zeppelin, Ivan Babić/Foto: MojPortal

Upravo o pivu i o načinu spravljanja bjelovarskoga piva, moglo se danas doznati u Zeppelin Pubu. Direktor pivovare „Zeppelin“ Ivan Babić ugostio je bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka te direktoricu Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Anu Kelek.

Brzi razvoj

-Jako je važno da imamo sve više smještajnih kapaciteta, no oni nisu jedino što je važno. Moramo imati i sadržaj. Uz dobro vino, uvijek je dobro imati i dobro pivo. A Bjelovar ima svoju pivovaru, to je pivovara Zeppelin, Craft pivo razvija se velikom brzinom. Riječ je o mladim ljudima koji su pokrenuli poduzetničku priču, a to je i nama bitno jer razvijamo turizam. Iako su krenuli s proizvodnjom, razvijaju i ugostiteljstvo. Uskoro otvaraju i terasu koja će biti atraktivna svim gostima, kazao je Hrebak dodavši kako će se Zeppelin pronaći unutar paketa koje će promovirati TZ Bilogora – Bjelovar.

Gradonačelnik je direktoru Zeppelina obećao najbolje uvjete za proširenje proizvodnje u Hrvatskoj/Foto: MojPortal
Gradonačelnik je direktoru Zeppelina obećao najbolje uvjete za proširenje proizvodnje u Hrvatskoj/Foto: MojPortal

-Svaki turist moći će vidjeti i upoznati Bjelovar i Bilogoru, moći će upoznati znamenitosti grada, ali imat će mogućnost i vidjeti kako se priprema pivo. Napravit ćemo zanimljivu turističku priču. Nismo imali namjeru povezivati pivovaru Zeppelin s rukometom, no nekada takva legenda može i pomoći. Znamo da su naši rukometaši bili prvaci, a legenda govori da su upravo oni izmislili taj rukometni potez koji se kasnije nazvao cepelin. A danas možemo piti i pivo Zeppelin. Već vidim turističke vodiče koji će gostima na takav način prezentirati priču, kazao je Hrebak dodavši kako će Grad stajati i ubuduće iza ovakve proizvodnje koju žele zadržati u Bjelovaru. Štoviše, gradonačelnik je obećao Zeppelinu najbolje uvjete u Hrvatskoj kada se jednoga dana odluče na širenje. Uvjeren je da bi se to moglo poklopiti sa završetkom Poslovne zone u Korenovu.

„Zeppelin bear garden“

Direktor pivovare „Zeppelin“ Ivan Babić kazao je kako su vidjeli da Bjelovaru nedostaje nešto drugačije.

-Uređujemo terasu koju nazivamo „Zeppelin bear garden“. To je intimna, zelena terasa koju će, uvjeren sam, Bjelovarčani prepoznati kao atraktivnu. Očekujemo da će nam biti česti gosti, dvaput tjedno imat ćemo „Show cooking“, radit ćemo nova jela, smišljat ćemo nove recepte. Želimo ponuditi nešto drugačije i novo, pojasnio je Babić osvrnuvši se i na pivo koje proizvode.

Atraktivna i sasvim drugačija terasa u intimnom ozračju/Foto: MojPortal
Atraktivna i sasvim drugačija terasa u intimnom ozračju/Foto: MojPortal

-U bjelovarsko – bilogorskoj županiji nismo baš prepoznati. Ima nas od Dubrovnika do Istre, Vukovara, Osijeka, čak smo jedina pivovara koja je ušla u poznati lanac hotela sa stotinjak objekata. Izbacili smo pivo Tovar i svi su poludjeli za njim, mnogi su nas uvrstili za pivo kuće. Uvijek ponavljam kako nam je Hotel Esplanade prvi dao priliku. Kada dođete kod njih i tražite pivo, donijet će vam Zeppelin. Naš logo uvršten je na Booking što nam je puno značilo u počecima, kazao je Babić koji je ponosan na poziciju koju trenutno imaju na tržištu.

Nikad ranija sezona

Kao i mnogima, korona je i Zeppelinu puno toga odnijela, no sada se polako sve vraća na svoje mjesto.

Gosti će moći vidjeti proces nastajanja piva/Foto: MojPortal
Gosti će moći vidjeti proces nastajanja piva/Foto: MojPortal

-Ova je sezona počela vrlo rano, zapravo nikada ranije. Već nam sada fale kapaciteti, no bolje da je tako nego da prolijevamo pivo, iskren je Babić kojemu podrška Grada puno znači.

Direktorica TZ Ana Kelek pohvalila je pivovaru Zeppelin dodavši kako je riječ o sjajnoj priči.

-Prepoznati su i brendirani, ali ne lokalno. Ono što želimo jest promijeniti to i da svi iz ovog objekta odu zadovoljni i s uspomenama, zaključila je Kelek naglasivši na kraju da moderan turist traži informaciju kako se radi pivo. A sve to može dobiti u Zeppelinu.