Fotografija: Na interaktivnom predavanju okupilo se mnoštvo Bjelovarčanki/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Na interaktivnom predavanju okupilo se mnoštvo Bjelovarčanki/Foto: Inkubator ideja

Žene od liječnika dobile savjete što kada su u pitanju povećan trbuh, bolovi u leđima i zdjelici

"Branislava i Emanuel nisu koristili stručne, nama nejasne termine. Naučila sam razlikovati određene pojave u tijelu kako ne bih stvarala paniku zbog nečeg što je normalno", kazala je Nina NešićBJELOVAR - Predavanje održano u bjelovarskom Inkubatoru ideja pod nazivom "Zdravlje žene" otkrilo je okupljenim Bjelovarčanima što svaka žena treba znati o svom tijelu.

 Naime, zbog svakodnevnih obaveza, mnoge žene često zapostavljaju brigu o zdravlju i promjenama koje se u njihovom tijelu događaju. Kako bi podigle razinu brige o zdravlju te se upoznale s mnogobrojnim promjenama s kojima se žene susreću u raznim fazama svog života protekloga četvrtka u Inkubatoru ideja Bjelovar održano je predavanje na temu „Zdravlje žene“.

Voditelji Branislava Musulin, dipl. prof. i Emanuel Modrić, dr. med. spec. urolog oduševili su svojim jednostavnim i opuštenim pristupom.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

-Branislava i Emanuel su bili jednostavni i nisu koristili neke stručne, nama nejasne termine. Naučila sam razlikovati određene pojave u tijelu kako si ne bih stvarala nepotrebnu paniku zbog nečeg što je normalno u određenoj situaciji – izjavila je sudionica Nina Nešić.

Tema o kojoj treba više pričati

Brojne žene koje su sudjelovale na predavanju dobile su savjete vezane uz disanje, prehranu i vježbanje te što poduzeti kada su u pitanju povećan trbuh, bolovi u leđima i zdjelici, inkontinencija, višak masti i prolaps organa.

- Predavanje je bilo iznimno interaktivno te smo pokušali odgovoriti na sva pitanja sudionica. U odgovaranju nam se pridružila i ginekologinja Marija Heged koja je dala osvrt na pitanja iz njezine domene – izjavila je Branislava Musulin.

Urolog specijalist Emanuel Modrić zdravlje žene prezentirao je iz liječničke perspektive.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

- Branislava i ja održali smo predavanje za sve žene nakon kojeg vjerujem da su doma otišle s korisnim informacijama, a ne s upitnicima iznad glave – kazao je Emanuel Modrić te dodao kako je zadovoljan odazivom na predavanje.

Zdrava žena se dobro osjeća u svom tijelu

Kroz edukativno predavanje, Branislava je objasnila i demonstrirala kako si žene same mogu pomoći u sprječavanju ili smanjivanju bolova i popravljanju držanja s ciljem da se dobro osjećaju u vlastitom tijelu. Uz to je pokazala kako pravilno koristiti mišiće trupa i zdjeličnog dna te koje vježbe izvoditi za smanjenje struka i dijastaze kako bi se žene dobro osjećale u svom tijelu.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

- Čuli smo mnogo korisnih informacija i savjeta te vidjeli praktične vježbe. Najkorisnija informacija s kojom odlazim s predavanja je da se prevencijom može riješiti problem te da se više treba razgovarati o temama koje su kod nas još uvijek tabu – izjavila je sudionica predavanja Anamarija Baričević Ježić.

Inkubator ideja 

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva nositelj je projekta pod nazivom Inkubator ideja čija je ukupna vrijednost 1.994.857,17 kn. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iznosom od 1.695.628,59 kn te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (na pozicijama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske) iznosom od 299.228,58 kn.