Fotografija: Svi posjetitelji izložbu mogu pogledati od 27. do 31. ožujka 2023. godine od 17-20,00 sati/Foto: Udruga žena Gudovac
Galerija
Svi posjetitelji izložbu mogu pogledati od 27. do 31. ožujka 2023. godine od 17-20,00 sati/Foto: Udruga žena Gudovac

Žene iz Gudovca organiziraju Dane otvorenih vrata: "Posjetite našu izložbu Pisanica"

Svečano otvorenje izložbe bit će 27. ožujka u 18 sati u prostoru Udruge žena Gudovac. Svi posjetitelji izložbu mogu pogledati od 27. do 31. ožujka ove godineBJELOVAR - Udruga žena Gudovac poziva sve svoje sumještane, ali i one koji su ljubotelji kulturne baštine i tradicije da dođu u Gudovac na Dane otvorenih vrata.

Naime, ove vrijedne žene pripremile su izložbu pod nazivom Pisanica u Gudovcu. Svečano otvorenje izložbe bit će u ponedjeljak, 27. ožujka 2023.godine u 18 sati u prostoru Udruge žena Gudovac, Gudovac 31.

Foto: Udruga žena Gudovac
Foto: Udruga žena Gudovac

Za sve posjetitelje važna je informacija kako izložbu mogu pogledati od 27. do 31.ožujka 2023. godine u vremenu od 17 do 20 sati.

"Vježbanje dobrog raspoloženja" 

- Udruga žena Gudovac osnovana je 2016. godine s ciljem očuvanja kulturne baštine i narodnih običaja, očuvanja zdravlja i okoliša i dramske umjetnosti. Organiziranim sportskim aktivnostima želimo poboljšati zdravlje i očuvati okoliš. Provodimo razne radionice i edukacije s temama vezanim uz aktivno provođenje slobodnog vremena. Trenutno u tijeku imamo organizirano "Vježbanje dobrog raspoloženja"  svaki četvrtak do lipnja, ističe Vesna Belošević, predsjednica Udruge.

Vesna Belošević/ Foto: Deni Marčinković
Vesna Belošević/ Foto: Deni Marčinković

Najvažniji projekt Udruge je izrada replike Gudovačke pisanice kao suvenira, na kojoj temelje svoje postojanje u svrhu očuvanja kulturne baštine i narodnih običaja. 

Nova manifestacija u studenom

- Osmislile smo i manifestaciju "Rapsodija svile i čipke" u trajanju od tri dana na kojoj izlažemo radove od svile i čipke. Ove godine u goste nam dolaze predstavnice čipkarstva iz Lepoglave i Sikirevaca sa svojim radovima. Imamo u planu i manifestaciju "Miraz" u studenome na temu bilogorskih svatova u trajanju od tri dana s izložbom u suradnji s udrugom Čuvarice kulturne baštine i KUD-a Bjelovar. 

Foto: Udruga žena Gudovac
Foto: Udruga žena Gudovac
Foto: Udruga žena Gudovac
Foto: Udruga žena Gudovac

Također, organizatorice smo puno manjih radionica kao što su štrikanje, oslikavanje svile, izrada nakita tehnikom makrame, "točkanje" na platnu i radionice pod nazivom "Ništa nas ne smije iznenaditi" u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Bjelovara i službom HGSS-a. Pred nama je zanimljiva godina, puna događanja, poručuje Belošević.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!