Fotografija: Željko Bebek nastupit će u Garešnici povodom Dana grada/Foto: Saša Burić/CROPIX
Željko Bebek nastupit će u Garešnici povodom Dana grada/Foto: Saša Burić/CROPIX

Željko Bebek rasplesat će i raspjevati Garešnicu na proslavi Dana grada

Prije proslave Dana grada u Garešnici su naredu brojne druge manifestacije, poput Prvenstva Hrvatske u pripremi, Memorijal Dejan Plavšić te proslave Prvog svibnjaOsim sunčanog vremena, s dolaskom proljeća kreću i brojne manifestacije. U Garešnici u travnju sve započinje na Veliki petak, s Uskršnjim sajmom i podjelom ribica na gradskom trgu, dok se u ponedjeljak 18. travnja održava promocija CD-a pjevačke skupine Hrvatska žena te koncert malih vokalnih sastava u župnoj crkvi Pohoda BDM, javlja KruGarešnica.info.

Prvenstvo Hrvatske u pripremi fileka

Zatim, 24. travnja na Gradskoj se tržnici održava tradicionalni Memorijal Dejan Plavšić s izložbom starih traktora i vozila te traktorska alka, a 30. travnja i 1. svibnja u bistrou Kod Bake na rasporedu je Prvenstvo Hrvatske u pripremi jela od tripica – fileka, uz revijalni nastup kuhara iz inozemstva, točnije "Filekijada".

Proslava Prvog svibnja tradicionalno je na ribnjacima Skresovi, a već vikend poslije, 06. i 07. svibnja održava se Gastro-flora u sklopu koje će biti i biciklijada te koncert Lidije Bačić.

Proslava Dana grada

Šećer na kraju svibnja svakako je proslava Dana grada, župe i Marinja, a sve kreće već 27. svibnja koncertom Zagrebačkog folklornog ansambla Doktora Ivana Ivančana u dvorani srednje škole. 

U subotu 28. svibnja, svoj koncert ima Gelo band s nekoliko pjevača iz A strane te s domaćim snagama, Suzanom Balen i Filipom Martinićem, piše KruGarešnica.info.

Nedjelja je rezervirana za koncert Željka Bebeka, dok će se u ponedjeljak, 30. svibnja na Dan državnosti na Skresovima održati utrka kajacima, a u poslijepodnevnim satima i koncert Gareš’kog kulturnog centra i pjevačke skupine Hrvatska žena.