Fotografija: Brzi antigenski testovi koriste se s ciljem bržeg otkrivanja osoba zaraženih koronavirusom/Foto: Damir Krajac/CROPIX
Brzi antigenski testovi koriste se s ciljem bržeg otkrivanja osoba zaraženih koronavirusom/Foto: Damir Krajac/CROPIX

Zdravstvene ustanove i domovi za starije dobili 6700 brzih testova

Tri tisuće testova pripalo je Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, 2400 dodijeljeno je domovima za starije i nemoćne, a Specijalna bolnica za rehabilitaciju Daruvarske toplice dobila je tisuću testovaStožer civilne zaštite Republike Hrvatske isporučio je Županijskom stožeru civilne zaštite 6700 brzih antigenskih testova na koronavirus. 

Pristigle testove Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije podijelio je zdravstvenim ustanovama i domovima za starije i nemoće prema utvrđenom rasporedu.

Od ukupno pristiglih 6700 antigenskih testova, njih 3000 pripalo je Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, 2400 je dodijeljeno domovima za starije i nemoćne, a Specijalna bolnica za rehabilitaciju Daruvarske toplice dobila je 1000 testova. Preostalih 300 antigenskih testova Stožer je dodijelio Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Podsjetimo, brzi antigenski testovi koriste se s ciljem bržeg otkrivanja osoba zaraženih koronavirusom, izolacije osobe pozitivne na COVID-19, a samim time i sprječavanja širenja daljnje zaraze.