Fotografija: Proglašena je prirodna nepogoda za područje Garešnice i Štefanja/Foto: Emica Elvedji/CROPIX (Ilustracija)
Proglašena je prirodna nepogoda za područje Garešnice i Štefanja/Foto: Emica Elvedji/CROPIX (Ilustracija)

Zbog suše za područje Garešnice i Štefanja proglašena prirodna nepogoda

Visoke temperature i izostanak potrebnih količina padalina tijekom lipnja i srpnja na području većeg dijela Bjelovarsko-bilogorske županije nanijeli su velike materijalne štete na poljoprivrednoj proizvodnji
Na zahtjev Grada Garešnice i Općine Štefanje župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane sušom na području Garešnice i Štefanja, izvjestili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Visoke temperature i izostanak potrebnih količina padalina tijekom lipnja i srpnja na području većeg dijela županije, pa tako i Grada Garešnice i Općine Štefanje, nanijeli su velike materijalne štete na poljoprivrednoj proizvodnji.

Prijava šteta

Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprima prijave šteta od oštećenika u roku od 8 dana od donošenja Odluke. Nakon toga dužno je unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta te prijaviti i konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku.

Podsjetimo, prirodna nepogoda zbog suše ove je godine već proglašena za područja Grada Grubišnog Polja i općina Đulovac, Hercegovac, Ivanska, Kapela, Nova Rača, Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Zrinski Topolovac i Šandrovac.