Fotografija: Slavonsko svinjokolje i Čvarkijada u Dobrovcu uvijek je bila dobro posjećena/ Foto: Marko Miščević/Cropix (ilustracija)
Slavonsko svinjokolje i Čvarkijada u Dobrovcu uvijek je bila dobro posjećena/ Foto: Marko Miščević/Cropix (ilustracija)

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije odgađa se Slavonsko svinjokolje i Čvarkijada u Dobrovcu

Čim epidemiološka situacija bude povoljnija, ova tradicionalna manifestacija će se održatiTradicionalno Slavonsko kolinje u Dobrovcu, u sklopu kojeg se 6. studenog trebala održati i Čvarkijada, odgođeno je do daljnjeg, doznajemo od Marijana Poletta, predsjednika Udruge LIDO koja već godinama organizira ovaj nadasve popularan događaj, piše Compas.hr.

 Međutim, kako je istaknuto, čim epidemiološka situacija bude povoljnija, održat će se i ova tradicionalna manifestacija.

Posljednjih nekoliko dana svjedočimo kontinuiranom rastu novooboljelih od koronavirusa, stoga je nužno smanjiti broj javnih događaja na kojima se okuplja velik broj osoba, čime se djeluje i na smanjeni prijenos bolesti.

Inače, u Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 504 slučajeva zaraze koronavirusom. Dvadeset osoba je hospitalizirano, a 484 se nalaze u kućnoj izolaciji. Na posljednjem testiranju obrađeno je 327 uzorka, od kojih je 93 pozitivnih.đ, piše Compas.hr.