Fotografija: Autobus "Cjepko"/Foto: BBŽ
Autobus "Cjepko"/Foto: BBŽ

Zbog lošeg odaziva na cijepljenje u osam općina BBŽ pokrenuta dodatna savjetovanja

Riječ je o Đulovcu, Novoj Rači, Kapeli, Rovišću, Šandrovcu, Velikoj Pisanici, Zrinskom Topolovcu i Severinu, kažu iz Zavoda- U čak osam općina Bjelovarsko-bilogorske županije drugu dozu cjepiva protiv covid 19 primilo je manje od 40 posto stanovništva, poručili su iz Zavoda za javno zdravstvo BBŽ.

Dodaju i to da je u navedenim općinama i ranije bio organizirano cijepljenje na kućnom pragu, odnosno u autobusu Cjepko, a slične aktivnosti planiraju i dalje. Međutim, ovog puta će se to provoditi u ambulantama Doma zdravlja u spomenutim općinama.

Naglasak na savjetovanju

Riječ je o Đulovcu, Novoj Rači, Kapeli, Rovišću, Šandrovcu, Velikoj Pisanici, Zrinskom Topolovcu i Severinu, a kompletan raspored možete pogledati OVDJE.

- Dopunsko savjetovanje i/ili cijepljenje u općinama gdje je manje od 40 posto stanovništva primilo drugu dozu cjepiva protiv COVID-a cijepit će se Pfizer/Comirnaty cjepivom i to prva, druga ili treća doza, a cjepitelj je naš mobilni tim,poručili su iz Zavoda za javno zdravstvo BBŽ te dodali da je naglasak stavljen na savjetovanje, a tko želi može se odmah i cijepiti.