Fotografija: Učenici Tehničke škole Daruvar u akciji čišćenja grada/Foto: Grad Daruvar
Učenici Tehničke škole Daruvar u akciji čišćenja grada/Foto: Grad Daruvar

Zbog kiše odgađa se sutrašnja velika akcija čišćenja Daruvara: "Okupit ćemo se iduće subote"

Volonteri će se iduće subote okupiti ispred Gradske uprave i tada će im biti podijeljeni promo materijali, vreće za smeće, a napravit će se i zajednička fotografijaDARUVAR – Zbog najavljene loše prognoze vremena, odgađa se akcija "Od izvora do mora" koja se trebala održati sutra u Daruvaru.

Novi datum održavanja je iduća subota, 20. svibanj, u 09:00 sati.

Podsjetimo, Grad Daruvar se prijavio na ekološki projekt "Od izvora do mora" koji provode Coca-cola, Konzum, Jutarnji list te Udruga gradova, koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenoga odlaganja ambalažnog otpada.

Svi gradovi koji su se prijavili dužni su od 15. travnja do 31. svibnja ove godine provesti jednodnevnu akciju (ne dužu od 8 sati) prikupljanja otpada na svojemu području i to u suradnji s mjesnim nevladinim udrugama i volonterima.

Novčana nagrada za kupnju sadnica

Volonteri će se okupiti ispred Gradske uprave i tada će im biti podijeljeni promo materijali, vreće za smeće, a napravit će se i zajednička fotografija. 

Tri najuspješnija grada, po jedan iz svake kategorije, podijelit će nagradni fond od 42.000 eura namijenjen kupnji sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

Neke od lokacija na kojima će se čistiti: Rimska park šuma, šetnica uz Toplicu sjever, šetnica uz Toplicu jug i hipodrom, Vranjevina, okoliš autobusnog i željezničkog kolodvora pruga, Trg dr. F. Tuđmana i druge. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!