Fotografija: Foto: Grad Daruvar
Galerija
Foto: Grad Daruvar

Završila III. faza daruvarskog projekta "Zaželi": "Da mogu, radila bih u njemu do mirovine!"

Kroz projekt su zaposlene 34 osobe koje inače teže pronalaze posao, a one su pružale pomoć za čak 208 krajnjih korisnika, redom ljudi starije životne dobiU restoranu Terasa ovog ponedjeljka održana je završna konferencija Projekta "Zaželi dostojanstven život u Daruvaru - faza III" čiji je nositelj Grad Daruvar. Riječ je o projektu putem kojeg se zapošljavaju žene koje teže pronalaze posao na tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, iznosi 196.854,47 €, a trajao je punih osam mjeseci, od čega su žene bile zaposlene šest mjeseci. 

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Ugovorno tijelo za projekt bilo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provedbeno tijelo Hrvatski zavod za zapošljavanje. Partneri su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Hrvatski centar za socijalnu skrb, ispostava Daruvar. 

Kroz Projekt su ukupno zaposlene 34 osobe s čime je ostvaren i njegov primarni cilj, a to je da se teško zapošljivim ženama omogući lakši pristup tržištu rada.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Drugi cilj projekta bio je pružanje pomoći za čak 208 krajnjih korisnika, a riječ je o osobama starije životne dobi koje imaju više od 65 godina te o osobama koje su u nepovoljnom životnom položaju.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

- Osim što smo putem projekta "Zaželi dostojanstven život u Daruvaru - faza III" zaposlili 34 žene koje bi bez ovog projekta teško pronašle posao, korisnicima smo omogućili bolju svakodnevnu kvalitetu života, zadovoljavanje osnovnih potreba, dostavu namirnica, lijekova i čistoću njihova doma. Povećali smo njihovu društvena uključenost, smanjili samačku depresiju, omogućili im ostanak u njihovim domovima, a ne smještaj u nekoj od ustanova - rekla nam je voditeljica projekta Ivana Kovačević.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Zajedničkim druženjem svih zaposlenih u Projektu, predstavnicima nositelja Grada Daruvara i predstavnicima partnera obilježili smo završetak projekta Zaželi dostojanstven život u Daruvaru. 

Jedna od zaposlenih žena u sklopu Projekta je i gospođa Željka Mitrović koja nije skrivala oduševljenje što je bila dio projekta. 

- Jako sam zadovoljna što sam sudjelovala u projektu Zaželi. Ostvarili smo doista lijep kontakt s korisnicima, jedino što je svima žao, i nama koje smo radile i korisnicima i kojima smo skrbile, jest to što je projekt završio. Korisnici nas, primjerice, pitaju kada će ići novi? S jednom bakom sam se također sprijateljila tijekom provedbe projekta i njom ću ostati u kontaktu bez obzira što je projekt završio. Zahvalila bih se i našim šefovima što su bili baš dobri prema nama. Također bih se zahvalila i gradonačelniku Damiru Lneničeku što nas je sve iznenadio i s božićnicom i s uskrsnicom. Dakle, o projektu imam samo riječi hvale - rekla nam je Željka Mitrović.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

A Jasmina Peter, koja je bila dio i prošlog i ovog projekta Zaželi, oduševljena je projektom.

- Radila sam godinu dana u II. fazi projekta Zaželi i sada šest mjeseci u ovoj, III. fazi. Projekt je odličan, to je human posao i mogu reći da mi je ovo ujedno i najbolji posao koji sam dosad radila. Naime, šivala sam 16 godina u tekstilnoj industriji Vesna, pa sam konobarila, pa sam čistila benzinsku postaju u Daruvaru i ovo je doista najbolji posao kojeg sam radila. Da je moguće, radila bih ga do mirovine! Ostvarila sam odličan odnos s korisnicima, s nekima ću i ostati u kontaktu i nakon završetka projekta pa ponekad i pomoći ako bude potrebno. Moram pohvaliti naše šefove, voditelje projekta, jer su pokazali jako puno ljudskosti i svaka im čast na tome! Svakakvih sam iskustava imala sa šefovima, ali voditelji daruvarskog projekta Zaželi su doista bili sjajni prema nama i to im nećemo zaboraviti -  rekla nam je Jasmina Peter.  

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Partnerstvo
Partnerstvo
Partnerstvo
Partnerstvo

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!