Fotografija: Završen je projekt
Galerija
Završen je projekt "Safe together-Risk prevention in the cross border area"/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Završen međunarodni projekt kojim je Daruvar dobio Ispostavu HGSS-a i kompletnu opremu

Od 1,2 milijuna eura, oko 300 tisuća dobio je Grad Daruvar. Ovo je bio naš prvi zajednički projekt. Budući da je uspostavljena odlična suradnja, vjerujem da to nije bio naš zadnji projekt, naglasio je LneničekZavršna konferencija projekta „Safe together-Risk prevention in the cross border area” održana je ovog tjedna u Gradiški (BiH) na kojoj su predstavljene aktivnosti odrađene tijekom provedbe projekta.

Inače, projekt je financiran je sredstvima Europske unije kroz program prekogranične suradnje INTERREG IPA CBC HR-BA-ME 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosila je nešto više od 1,2 milijuna eura, a trajao je 28 mjeseci.

Opći cilj projekta bio je poboljšati sposobnost reagiranja na katastrofe kroz povećanje razine spremnosti i operativnosti spasilačkih službi na prekograničnom području središnje Hrvatske, sjeverne Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Centar HGSS-a

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, predstavnici Grada Gradiška i Grada Daruvara. Koliko je ovaj projekt značajan za Daruvar, pojasnio je gradonačelnik Damir Lneniček.

Završna konferencija održana je u Gradiški (BiH)/ Foto: Grad Daruvar
Završna konferencija održana je u Gradiški (BiH)/ Foto: Grad Daruvar

- Izgradnja, opremanje i uređenje centra HSS-a, kao i nabavka novog vozila svakako je najvažnija stvar za naš grad. Također, isto su učili i ostali sudionici ovog projekta. Drugim riječima, dobili smo Ispostavu HGSS-a koja pokriva cijeli grad, ali i susjedne općine. Od ukupnih 1,2 milijuna eura, oko 300 tisuća dobio je Grad Daruvar. Ovo je bio naš prvi zajednički projekt. Budući da je uspostavljena odlična suradnja, vjerujem da to nije bio naš zadnji projekt, naglasio je Lneniček dodavši da već imaju spremne projekte te se čeka raspisivanje natječaja. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!