Fotografija: Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Zavod za hitnu medicinu: Podupiremo suradnju i ograđujemo se od netočnih izjava pojedinaca

"S obzirom na to da je pacijent u fokusu svih zdravstvenih djelatnika, suradnja zdravstvenih ustanova je uvijek dobrodošla", stoji u priopćenju Zavoda za hitnu medicinuNakon što je medicinski tehničar Tomislav Petrušić ideju da hitnjaci u Bjelovaru rade dodatno i u ambulanti nedavno okarakterizirao lošom i poručio da terenci ne bi smjeli raditi i ambulantno liječenje, priopćenje medijima poslalo je Stručno vijeće Zavoda za hitnu medicinu koje ima suprotan stav te, kažu u njemu, podupiru suradnju ustanova u interesu svih pacijenata. 

Priopćenje Stručnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu prenosimo u cijelosti:

"Stručno vijeće Zavoda za hițnu medicinu BBŽ podupire suradnju s Objedinjenim hitnim bolničkim prijamom (OHBP) sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, prvenstveno vodeći računa o karakteru djelatnosti Zavoda kao izvanbolničke hitne medicinske pomoći primarne zdravstvene zaštite. a u interesu svih pacijenata.

Temeljem sastanaka održanih s predstavnicima OHBP-a Opće bolnice dr. Anđelko Višić Bjelovar, struka je usuglasila suradnju odnosno pomoć vezano uz pružanje zdravstvene zaśtite pacijentima koji dolaze u OHBP.

Također, zaključeno je da stavovi izneseni u medijima kao młšljenje svih zaposlenika Zavoda nisu točni, već predstavljaju mišljenje manjeg dijela zaposlenika Zavoda. Stručno vijeće se ograđuje od netočnih objava pojedinaca u medijima te izrażava žaljenje zbog štete koja je nanesena Zavodu, osnivaču i zaposlenicima koji odgovorno, savjesno i nadasve stručno obavljaju svoj posao.

S obzirom na to da je pacijent u fokusu svih zdravstvenih djelatnika, suradnja zdravstvenih ustanova je uvijek dobrodošla", stoji u priopćenju kojeg je potpisala predsjednica Stručnog vijeća, Inna Kinach, dr.med.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!