Fotografija: Foto: Paun Paunovic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Paun Paunovic/CROPIX (ilustracija)

Zaposleniku suda pet godina nisu plaćali prekovremene. Tužio ih je i dobio 32 eura

Zaposlenik kaže da se obratio sudu, odnosno Ministarstvu pravosuđa sa zahtjevom za mirno rješenje spora, ali na isti nije odgovorenoZaposlenik Ministarstva pravosuđa, koji radi u odjelu za osiguranje pravosudnih tijela na sudu na varaždinskom području, tužio je poslodavca jer mu “nije isplaćena naknada za prekovremeni rad sukladno navedenim propisima za razdoblje od lipnja 2013. do srpnja 2018. godine“, piše Danica.hr.

Zaposlenik kaže da se obratio sudu, odnosno Ministarstvu pravosuđa sa zahtjevom za mirno rješenje spora, ali na isti nije odgovoreno.

“Visina utuženog potraživanja utvrđena je provedenim financijskim vještačenjem po sudskoj vještakinji iz Centra za financijska vještačenja.

Nije dobio puni iznos

Temeljem zakonskih odredbi i Kolektivnog ugovora te dostavljene dokumentacije (evidencije radnog vremena i obračuna plaće), vještakinja je utvrdila visinu neobračunatog i neisplaćenog prekovremenog rada u iznosu od 38,62 eura”, navodi se u presudi.

No, sud mu na koncu nije dosudio cijeli iznos, već je zaključio kako ima pravo na plaćene prekovremene u iznosu od 31,74 eura. To je naknada za prekovremeni rad u petogodišnjem razdoblju. Osim toga, Ministarstvo pravosuđa mora mu isplatiti troškove postupka u iznosu od 456,81 euro.

Presuda koja je donesena prošli tjedan je nepravomoćna i poslodavac, Ministarstvo pravosuđa, na nju se može žaliti. Može, doduše, i sudski ‘zaštitar’, ali nije poznato razmišlja li o tome ili je zadovoljan dosuđenom naknadom od 240 kuna, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!