Fotografija: Novim projektom tvrtka će poboljšati poslovanje/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Novim projektom tvrtka će poboljšati poslovanje/ Foto: Deni Marčinković

Zahvaljujući Tehnološkom parku tvrki Image Enter odobren projekt vrijedan gotovo milijun kuna

Odobravanjem ovih sredstava dobili smo novu serversku infrastrukturu i dva nova softvera, što će nas itekako učiniti konkurentnijim na tržištu, kaže Ivan TurkaljBjelovarskoj tvrtki Image Enter d.o.o. odobren je projekt digitalizacije projekta, vrijedan gotovo milijun kuna. Kako se moglo čuti na današnjoj konferenciji za medije, projekt je pripremio Tehnološki park Bjelovar, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja sufinancirat će ga s maksimalno traženim iznosom, odnosno s gotovo 70 posto ukupne vrijednosti projekta.

Širok spektar poslova

- Tehnološki park Bjelovar svojim djelatnostima podupire i potiče nastanak i razvoj gospodarstva na području grada te ujedno nudi pomoć mali gospodarstvenicima i poduzetnicima. Osim toga, Tehnološki park bavi se pisanjem projekata i za Grad Bjelovar te neke općine, ali i za poduzetnike, kao što je to i ovdje bio slučaj, između ostalog poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima v.d. direktorice Tehnološkog parka Dajane Vukmanić, realizacijom ovog projekta tvrtka će povećati konkurentnost na tržištu, a ujedno i poboljšati poslovne procese.

Tvrtka trenutno zapošljava 22 radnika/ Foto: Deni Marčinković
Tvrtka trenutno zapošljava 22 radnika/ Foto: Deni Marčinković

- Uz uslugu pripreme provedbe projekata vršimo i savjetovanje i edukaciju postojećih poduzetnika, ali i onih koji to tek planiraju postati. Također, upravljamo i tehnološkim inkubatorom u kojem se trenutno nalazi 16 tvrtki, koje zapošljavaju više od 100 osoba, kazala je Vukmanić.

Povećana konkurentnost

Riječi hvale za djelatnike Tehnološkog parka imao je i direktor tvrtke Image Enter Ivan Turkalj.

Dario Hrebak, Dajana Vukmarić i Ivan Turkalj/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak, Dajana Vukmarić i Ivan Turkalj/ Foto: Deni Marčinković

- Odradili su doista izvanredan posao. Budući da se bavimo iznajmljivanjem harvardske opreme te da imamo više od 4000 uređaja u najmu, procesi su nam dosta spori. Međutim, odobravanjem ovih sredstava dobili smo novu serversku infrastrukturu i dva nova softvera, što će nas itekako učiniti konkurentnijim na tržištu, zaključio je Turkalj, dodavši da tvrtka trenutno zapošljava 22 osobe te će uskoro dobiti još dva nova djelatnika.

Ivan Turkalj/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Turkalj/ Foto: Deni Marčinković