Fotografija: Sastanak u gradskoj upravi Lipika/ Foto: Compas.com.hr
Sastanak u gradskoj upravi Lipika/ Foto: Compas.com.hr

Zabrana kamionskog prometa kroz Lipik: "Lokalni poduzetnici smiju na cestu, drugi ne"

Razlog okupljanja predstavnika Grada, investitora, policije i gospodarstvenika bio je pronalazak rješenja koja će omogućiti normalan i nesmetan rad gospodarstva na dijelu glavne prometnice koja prolazi kroz LipikU Velikoj vijećnici zgrade lipičke Gradske uprave u srijedu je održan sastanak na kojem je glavna tema rasprave bila izazov funkcioniranja gospodarstva uslijed nedavno uvedenih zabrana kamionskog prometa na lipičkom dijelu državne ceste DC 47. Sastanku su nazočili predstavnici Grada Lipika, na čelu s gradonačelnikom Vinkom Kasanom, te Berislav Markusi, predstavnik Hrvatskih cesta d.d., investitora  rekonstrukcije glavne lipičke prometnice.

Radovi u tijeku

Prisutni su bili i predstavnici Policijske postaje Pakrac, zajedno s lokalnim gospodarstvenicima, izvijestio je Compas.com.hr

Razlog okupljanja predstavnika Grada, investitora, policije i gospodarstvenika bio je pronalazak rješenja koja će omogućiti normalan i nesmetan rad gospodarstva na dijelu glavne prometnice koja prolazi kroz Lipik, a na kojoj se izvode radovi. Ovaj dio grada je ključan zbog intenzivnih gospodarskih aktivnosti, uključujući tri aktualna gradilišta - izgradnju same ceste, izgradnju nove ergele te radove na pročišćivaču voda u Dobrovcu.

Privredni subjekti smješteni na ovom području igraju ključnu ulogu u lokalnom gospodarstvu, te su nositelji ekonomske aktivnosti u Lipiku. Cilj sastanka bio je postizanje dogovora koji će zadovoljiti potrebe gospodarstvenika i omogućiti nastavak poslovanja, uzimajući u obzir i daljnje prometno ograničenje za tranzitni kamionski promet.

Nakon diskusije situacija se donekle razjasnila. Očekuje se da će biti osigurano nesmetano prometovanje lokalnih gospodarstvenika s područja Lipika, dok će zabrana ostati na snazi za tranzitni kamionski promet, javlja Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!