Fotografija: Saborski zastupnik Domagoj Hajduković i njegov dečko Matija/Foto: Facebook
Saborski zastupnik Domagoj Hajduković i njegov dečko Matija/Foto: Facebook

Za povijest: Pao je prvi javni poljubac gay političara u Hrvatskoj!

Dečko saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića često dijeli fotografije zaljubljenog para, vidi se da u svojoj ljubavi uživajuPredsjednik Kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković prvi je otvoreno gay političar u Hrvatskoj zbog čega neprekidno ima podršku svih onih koji se nadaju da će u hrvatskoj politici, ali i u društvu što skorije postati posve nebitno tko je kakve seksualne orijentacije.

Njegov dečko, Matija Stainer, na svojem je Facebook profilu objavio fotografiju sretnog para, a posebno je zanimljivo i to da se na fotografiji ljube. Ova gesta, iako možda sitna, pokazatelj je da Hrvatska polako, ali sigurno shvaća da je svaka ljubav jednaka, piše Slobodna Dalmacija

Gnjevni komentari

Zaljubljeni par dobio je nekoliko desetaka lajkova podrške, a na lijepim komentarima Matija se zahvalio i u rujnu kada se mediji prenijeli da saborski zastupnik ponovno ljubi. 

- Želim se zahvaliti na podršci i porukama kojih je puno, od poznanika do potpunih stranaca. 

- Ovima što šalju uvrede, pišu zle i gnjevne komentare. Znam da bi sve dali da ste na mom mjestu... Tako da vam želim puno sreće... - napisao je tada Matija koji na društvenim mrežama rado podijeli isječke iz svojega života s Domagojem. 

Na fotografiji na kojoj se ljube, kao i na mnogima prije nje, par pozira na moru pa vjerujemo da mladići vole pobjeći iz gradske vreve u kojoj se svakodnevno nalaze i odmoriti na našoj obali. Zajedničke trenutke rado obilježe fotografijom pa tako zgodni Osječanin svojim pratiteljima često obznani što radi sa svojim odabranikom. 

Mladi saborski zastupnik prije ove veze nije uvijek imao uspjeha, a eskalacija jedne od svađa s prijašnjim partnerom dovela je i do fizičkog nasilja. Kako bi bio siguran da nitko drugi neće morati proći kroz sličnu stvar, odlučio je javno progovoriti o svojoj seksualnosti. Nedugo nakon incidenta, za Večernji list je otkrio zašto je dotad šutio. 

Manjinska prava

- Razlozi su duboki i osobni. Iako je seksualnost bitan dio svačijeg života, mislim da nije jedina karakteristika koja treba biti odrednica percepcije pojedinca. Baš zbog toga nisam želio da moj rad, zalaganje, napredovanje i zagovaranje određenih tema bude promatrano kroz prizmu moje pripadnosti jednoj manjini. Za ljudska i manjinska prava zalagao bih se bez obzira na svoju pripadnost jednoj manjini.  Sada kada sam „izašao iz ormara,“ iako se to sigurno nije dogodilo kako i kada sam to eventualno želio učiniti, volio bih vjerovati da ću pomoći razbijanju predrasuda koje postoje o LGBTIQ osobama, pa možda i pomoći još nekome da se odluči na izlazak iz skrivanja, kazao je tada Hajduković koji je posljednjih nekoliko mjeseci u sretnoj vezi,  piše Slobodna Dalmacija