Fotografija: Foto: Nikola Vilić/CROPIX, MojPortal.hr
Foto: Nikola Vilić/CROPIX, MojPortal.hr

Za posao čistačice u Općoj bolnici Bjelovar prijavilo se čak 80 kandidatkinja

Prema neslužbenim informacijama, prosječna neto plaća čistačice u bjelovarskoj bolnici je između 700 i 800 eura mjesečno. Uvjet na natječaju je osnovna školaČak 80 kandidatkinja i kandidata prijavilo se na dva natječaja za posao kojima je Opća bolnica u Bjelovaru tražila 14 čistačica, odnosno čistača, javlja Danica.

Na prvi natječaj Opće bolnice u Bjelovaru na kojem se tražilo pet čistačica stigle su 42 prijave. Nakon provedenog natječaja, bolnica je izabrala četiri žene i jednog muškarca.

Ukupno 42 kandidatkinje i kandidata čija je prijava na natječaju ocijenjena zadovoljavajućom pisali su test, odnosno provjeru znanja. Pisani dio testiranja prošlo je 26 osoba.

Pitanja su bila iz poglavlja Smjernice za postupke čišćenja, Učestalost čišćenja/dezinfekcije po funkcionalnim područjima te Standardni operativni postupak čišćenja u zdravstvenim ustanovama.

Neto plaća

Nakon pisanog ispita, povjerenstvo je kroz razgovor s kandidatima utvrđivalo interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad na radnom mjestu spremačica, kao i stečeno radno iskustvo u struci te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu.

Dvokružni ispit – pisani i usmeni – na koncu je iznjedrio petero kandidata koji su dobili najviše bodova te su primljeni na posao u bjelovarskoj Općoj bolnici.

Ista procedura čeka i kandidatkinje i kandidate na drugom natječaju na kojem se tražilo ukupno devetero čistačica ili čistača. Javilo se 37 kandidata koji su imali pisani ispit, nakon čega ih je ostalo 25, a oni će ovih dana na razgovor s povjerenstvom, piše Danica.

Prema neslužbenim informacijama, prosječna neto plaća čistačice u bjelovarskoj bolnici je između 700 i 800 eura mjesečno. Uvjet na natječaju je osnovna škola.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!