Fotografija: Foto: Emica Elveđi/CROPIX
Foto: Emica Elveđi/CROPIX

Za Grubišno Polje i osam općina proglašena prirodna nepogoda zbog suše

Župan Marušić pored Grubišnog Polja, nepogodu je proglasio i za općine Đulovac, Hercegovac, Ivanska, Kapela, Nova Rača, Velika Pisanica, Veliki Grđevac i Zrinski TopolovacZbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padalina tijekom mjeseca lipnja i dijela srpnja na područjima pojedinih gradova i općina Bjelovarsko-bilogorske županije nastale su štete na ratarskim, povrtlarskim i voćarskim kulturama.

Stoga je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, a na zahtjev Grada Grubišnog Polja i Općina Đulovac, Hercegovac, Ivanska, Kapela, Nova Rača, Velika Pisanica, Veliki Grđevac i Zrinski Topolovac donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane sušom, poručili su iz Županije.

Rok osam dana

Dodaju i to da Gradska i Općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sada zaprimaju prijave šteta od oštećenika u roku od osam dana od donošenja Odluke.

Nakon toga, Povjerenstva su dužna unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta te prijaviti i konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku.