Fotografija: Prilikom potpisivanja ugovora rečeno je da radovi kreću za dva tjedna/ Foto: D. Kirin
Galerija
Prilikom potpisivanja ugovora rečeno je da radovi kreću za dva tjedna/ Foto: D. Kirin

Za dva tjedna počinje unutarnje uređenje zgrade za udruge u Čazmi

Projekt unutrašnjeg uređenja druga je faza uređenja koja obuhvaća izvođenje unutrašnjih radova kako bi se zgrada stavila u funkciju, a uređene prostorije dale na korištenje udrugama s područja grada, kazao je Pirak
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao je danas ugovor s tvrtkom Dovino d.o.o., izvođačem radova na unutrašnjem uređenju nove zgrade za udruge u Čazmi.

Spomenuta tvrtka ujedno je poslala i najpovoljniju ponudu, a radovi koji bi trebali krenuti za dva tjedna, vrijedni su 930 tisuća kuna. Od ukupnog  iznosa, 200 tisuća kuna osigurat će Ministarstvo retinalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će ostatak biti financiran iz proračuna Grada Čazme. 

Prostor za sve udruge

- Projekt unutrašnjeg uređenja druga je faza uređenja koja obuhvaća izvođenje unutrašnjih radova kako bi se zgrada stavila u funkciju, a novouređene prostorije dale na korištenje udrugama s područja grada. Prošle je godine na toj zgradi obnovljeno krovište, promijenjena stolarija i postavljena vanjska ovojnica (fasada), kazao je gradonačelnik Pirak.

<p>Potpisani ugovor vrijedan je 930 tisuća kuna/ Foto: D. Kirin</p>

Potpisani ugovor vrijedan je 930 tisuća kuna/ Foto: D. Kirin

Prva faza radova iznosila je milijun kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je i taj  projekt iznosom od 250 tisuća kuna, a ostatak je osiguran iz gradskog proračuna.

Potreba za prostorom

Cilj ovog projekta je pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice kroz revitalizaciju socijalne i demografske infrastrukture. Zgradu će koristiti udruge proizašle iz Domovinskog rata, koje će ondje imati mjesto za spomen sobu te druge udruge koje će imati potrebu za prostorom. 

<p>Nacrt projekta/ Foto: D. Kirin</p>

Nacrt projekta/ Foto: D. Kirin

<p>Nacrt projekta/ Foto: D. Kirin</p>

Nacrt projekta/ Foto: D. Kirin